Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Balážová a Pištej neuspeli vo štvrťfinále prestížneho podujatia

Na snímke slovenskí reprezentanti v stolnom tenise Ľubomír Pištej (vpravo) a Barbora Balážová (vľavo) prehrali v súboji o bronz na II. európskych hrách v Minsku s francúzskou dvojicou Tristan Flore, Laura Gasnierová 1:3 na sety. Minsk, 25. júna 2019. Foto: TASR Michal Svítok

Pre Pišteja sa tak turnaj skončil, Balážová sa predstaví ešte vo štvorhre žien.

Čeng-čou 12. decembra (TASR) - Slovenskí stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej neuspeli vo štvrtkovom štvrťfinále mixu na prestížnom podujatí ITTF World Tour Grand Finals v čínskom Čeng-čou. Balážová potom bojovala s Češkou Hanou Matelovou aj vo štvorhre, no podľahli svetovým jednotkám z Japonska.

V úvodnom zápase na koncoročnom turnaji nestačili Balážová s Pištejom ako šiesti nasadení na turnajové jednotky Hoi Kchem Doo, Čchun Tching Wong z Hongkongu a podľahli im 0:3 na sety. Štvrťfinalisti z tohtoročných MS a šiesti v mixe vo svetovom rebríčku tak skončili rovnako ako vlani už na úvodnej prekážke. Súboj proti obhajcom trofeje bol však vyrovnaný. V úvodnom sete dokonca Slováci viedli o osem bodov, no náskok si nedokázali udržať a v tajbrejku prehrali 10:12. V ďalších dvoch už držali taktovku favoriti a po vyrovnanom priebehu ich vyhrali 11:9 a 11:7. Balážová s Pištejom nebojovali len o prienik medzi najlepšie štyri páry, ale aj o účasť na budúcoročnej olympiáde v Tokiu, kde bude mať mix premiéru. Na to však potrebovali vyhrať štvrťfinálový duel.

Pre Pišteja sa tak turnaj skončil, Balážová sa predstavila ešte vo štvorhre žien. S partnerkou Hanou Matelovou z Česka nastúpili vo štvrťfinále proti najvyššie nasadeným Japonkám Miju Nagasakiovej a Mijuu Kiharovej.

Duel bol od úvodu vyrovnaný a v prvom sete si ani jedna dvojica nedokázala vypracovať väčší ako dvojbodový náskok, záver sa však viac vydaril Japonkám a vyhrali 11:9. V druhom sa československá dvojica dostala do vedenia o štyri loptičky a po výsledku 11:6 vyrovnala. V tretej sade to bolo nerozhodné až do stavu 7:7, keď sa Balážová s partnerkou odtrhli na 9:7 a dvojbodový náskok si postrážili. Štvrtý set bol v réžii Japoniek, vyhrali ho 11:6 a tak o postupujúcom rozhodol až ten posledný. Balážová s Matelovou viedli 2:0, ale ich súperky sa potom dostali do trháku a otočili deviatimi bodmi v sérii na 9:2. Záver si už postrážili a v dramatickom zápase nakoniec triumfovali 3:2 na sety. Československý pár sa predstavil na koncoročnom turnaji aj v roku 2017, no ani vtedy neprešiel cez štvrťfinále.

Stolný tenis - ITTF World Tour Grand Finals



mix - štvrťfinále:

Barbora Balážová, Ľubomír Pištej (SR) - Hoi Kchem Doo, Čchun Tching Wong (Hongkong) 0:3
(-10, -9, -7)

štvorhra žien - štvrťfinále:

Barbora Balážová, Hana Matelová (SR/ČR) - Miju Nagasakiová, Mijuu Kiharová (Jap.) 2:3
(-9, 6, 9, -6, -4)