Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Stolný tenis: Balážová s Pištejom nepostúpili do 3. kola štvorhry

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Slovenskí reprezentanti prehrali prvé dva sety zhodne 5:11. V treťom nezvládli prvú výmenu, no otočili na 3:1 a náskok zvyšovali až na konečných 11:6.

Durban 22. mája (TASR) - Slovenskí stolní tenisti Ľubomír Pištej a Tatiana Kukuľková postúpili na majstrovstvách sveta v juhoafrickom Durbane do 3. kola. V 2. kole dvojhry neuspel iba Jang Wang.

Pištej stratil v súboji 2. kola v pondelok s Fínom Benedekom Oláhom iba jediný set a zvíťazil 4:1. Kukuľková si poradila s Maďarkou Dórou Madarászovou 4:0 na sety. Wang vypadol po dráme, keď podľahol Chorvátovi Tomislavovi Pucarovi 3:4.

Pištej v súboji s fínskym rodákom maďarského pôvodu zvládol koncovku prvého setu a zvíťazil 11:9. Druhý rovnakým pomerom prehral, no zvyšné tri už boli jednoznačne pod jeho taktovkou. V ďalšej fáze ho čaká Francúz Mehdi Bouloussa, alebo Lim Džong-hun z Kórejskej republiky.

Kukuľková v stretnutí dominovala, iba záverečný štvrtý set priniesol vyrovnaný priebeh a Slovenka ho vyhrala 12:10. V šestnásťfinále bude jej súperkou Talianka Gaia Monfardiniová.

Wang v prvých dvoch setoch zdolal chorvátskeho protivníka pomerne hladko na 6 a na 3. Lenže Pucar vyrovnal na 2:2 a v záverečných dvoch setoch Wang prehral najtesnejším možným spôsobom. V 6. sete 15:17 a v rozhodujúcom 11:13.

Vo štvorhre žien ide ďalej Barbora Balážová po boku Hany Matelovej. Slovensko-české duo si poradilo s Egypťankami Yousrou Helmyovou a Mariam Alhodabyovou 3:0. V osemfinále budú ich súperkami Li Cho-čching a Ng Wing-lam z Hongkongu. Vo štvorhre mužov boli nad sily Pišteja s Jakubom Zelinkom čínske duo Lin Š'-tung, Lin Kao-jüan, ktoré zvíťazilo 3:0 na sety.

Barbora Balážová a Pištej nepostúpili do 3. kola miešanej štvorhry, keď prehrali so švédskou dvojicou Christina Kallbergová a Truls Möregaardh 1:3. Slovenskí reprezentanti prehrali prvé dva sety zhodne 5:11. V treťom nezvládli prvú výmenu, no otočili na 3:1 a náskok zvyšovali až na konečných 11:6. Rovnakým výsledkom sa skončilo záverečné dejstvo v prospech Švédov, ktorí zaznamenali dve trojbodové série. Ani druhému slovenskému páru sa nedarilo, Tatiana Kukuľková s Jakubom Zelinkom narazili na čínske duo Kchuaj Man, Lin Š'-tung a podľahli mu 1:3.



MS v Durbane - 2. kolo:

dvojhra mužov:
Ľubomír PIŠTEJ (SR) - Benedek Oláh (Fín.) 4:1 (9, -9, 5, 5, 3), Tomislav Pucar (Chorv.) - Jang WANG (SR) 4:3 (-6, -3, 8, 9, -9, 17, 13)



dvojhra žien: Tatiana KUKUĽKOVÁ (SR) - Dóra Madarászová (Maď.) 4:0 (7, 4, 7, 10)



štvorhra mužov: Lin Š'-tung, Lin Kao-jüan (Čína) - Jakub ZELINKA, Ľubomír PIŠTEJ (SR) 3:0 (7, 5, 3)



štvorhra žien: Hana Matelová, Barbora BALÁŽOVÁ (ČR/SR) - Yousra Helmyová, Mariam Alhodabyová (Egypt.) 3:0 (7, 7, 10)



miešaná štvorhra: Kchuaj Man, Lin Š'-tung (Čína) - Tatiana KUKUĽKOVÁ, Jakub ZELINKA (SR) 3:1 (8, -10, 6, 5), Christina Kallbergová, Truls Möregaardh (Švéd.) – Barbora BALÁŽOVÁ, Ľubomír PIŠTEJ (SR) 3:1 (5, 5, -6, 6)