Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Stolný tenis: Slováci bodovali v súboji o 7. miesto len vo dvojhrách

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Slováci nastúpili bez mužskej jednotky Wang Janga a príležitosť dostal mladík Samuel Arpáš, ktorý v mixe po boku Emy Labošovej začali nádejne, ale napokon nezabodovali.

Čcheng-tu 9. decembra (TASR) - Slovenská stolnotenisová reprezentácia uhrala najlepší výsledok vo finálovej skupine o 1. až 8. miesto na Svetovom pohári miešaných tímov v čínskom Čcheng-tu proti súperom z Taiwanu. Zverenci trénera Jaromíra Truksu získali v sobotňajšej konfrontácii s ázijským družstvom tri sety, ale stretnutie o 7. priečku prehrali 3:8 a tak je isté, že obsadia konečnú 8. pozíciu.

Slováci nastúpili bez mužskej jednotky Wang Janga a príležitosť dostal mladík Samuel Arpáš, ktorý v mixe po boku Emy Labošovej začali nádejne, ale napokon proti duu Jang Čch'a-An, Li Jü-Jhun nezabodovali (0:3). Barbora Balážová odohrala dva vyrovnané sety proti Čchen Sz-Jü, jeden z nich získala (1:2). Jakub Zelinka nadviazal na svoje predchádzajúce solídne vystúpenia, vyhral prvé dva sety a jeho súper Lin Jen-Čchun v treťom odvrátil hladkú prehru (2:1). V deblovom súboji ťahali Arpáš a Jakub Zelinka za kratší koniec, hladko prehrali s dvojicou Jang Čch'a-An, Wang Čchen-Jou oba sety, čo znamenalo koniec aj teoretických nádejí na slovenský obrat.

"Wang musel odcestovať, takže som mohol postaviť len dve ženy, čo nám v princípe teraz neprekážalo, keďže Kukuľková sa necítila zdravotne dobre. Dúfam, že do nedeľňajšieho stretnutia sa dá dokopy. Začiatok sme mali veľmi dobrý. Naši viedli v mixe 7:3, ale potom sa trochu zľakli. Najmä Labošová spravila pár zbytočných chýb. Nepomohol ani oddychový čas za stavu 7:6. Škoda toho. Balážová vyhrávala v úvode 4:1, zaskočila súperku svetovej triedy, ale neudržala úroveň svojho výkonu až do konca. V druhom hrala oveľa lepšie a v treťom ju súperka už prevýšila. Zelinka viedol 2:0 na sety a v treťom nezvládol koncovku. Podanie chcel presne umiestniť a pokazil. To sú tri sety, ktoré sme mohli získať a pokračovalo by sa ďalej za oveľa priaznivejších okolností. Taiwan bol po nás druhý najslabší v tejto skupine. Setov na našom konte mohlo byť viac. Naberáme však skúsenosti z takéhoto vrcholného podujatia. Keď ešte niekedy budeme mať šancu a naskytne sa nám možnosť štartovať medzi absolútnou elitou, tak už by to mohlo byť lepšie. V nedeľu zakončíme naše vystúpenie s Francúzskom (o 6.00 h SEČ), ale veľké nádeje si nerobíme. Musíme byť realisti," uviedol pre SSTZ Truksa.

výsledky - sobota:

skupina o 1. - 8. miesto:

Slovensko - Taiwan 3:8

Samuel Arpáš, Ema Labošová - Jang Čch'a-An, Li Jü-Jhun 0:3 (-9, -5, -8)
Barbora Balážová - Čchen Sz-Jü 1:2 (-8, 9, -4)
Jakub Zelinka - Lin Jen-Čchun 2:1 (7, 6, -8)
Samuel Arpáš, Jakub Zelinka - Jang Čch'a-An, Wang Čchen-Jou 0:2 (-4, -5)

priebežné poradie:

1. Kórejská republika 12 bodov (skóre 48:19), 2. Čína 10 (40:4), 3. Japonsko 9 (36:17), 4. Nemecko 8 (31:35), 5. Švédsko 7 (23:28), 6. Francúzsko 7 (24:31), 7. Taiwan 7 (16:43), 8. Slovensko 6 (7:48)