Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Storck po úspešnej baráži povedie Maďarov aj vo Francúzsku

Tréner maďarskej futbalovej reprezentácie Bernd Storck čaká na začiatok prvého zápasu európskej baráže o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska, Nórsko - Maďarsko vo štvrtok 12. novembra 2015 v nórskej metropole Oslo. Foto: TASR/AP

V pondelok to oznámil prezident Maďarskej futbalovej federácie Sándor Csányi.

Budapešť 16. novembra (TASR) - Nemecký tréner futbalistov Maďarska Bernd Storck povedie reprezentáciu aj na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku po tom, ako so svojim tímom uspel v barážovom dvojzápase s Nórskom. V pondelok to oznámil prezident Maďarskej futbalovej federácie Sándor Csányi.

Maďari zdolali v nedeľu doma Nórsko 2:1 a potvrdili tak víťazstvo 1:0 z prvého duelu. Na európskom šampionáte sa predstavia po 44 rokoch. "Storck odviedol skvelú prácu. Povedie náš tím aj na majstrovstvách Európy," povedal Csányi s tým, že ďalšiu budúcnosť s trénerom budú riešiť po šampionáte.

"Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi verili, najmä prezidentovi Csányimu. Podporil ma, aj keď som urobil niektoré nepopulárne rozhodnutia," povedal Storck, ktorý na lavičke nahradil dočasného trénera Pála Dardaia. Ten sa chcel koncentrovať na prácu v Herthe Berlín, ktorú vedie v nemeckej bundeslige ako hlavný tréner. Bývalý reprezentačný stredopoliar Dardai nahradil v septembri Attilu Pintera a mal s tímom dokončiť kvalifikáciu. V máji však dostal ponuku od Herthy a preto Maďari napokon angažovali Storcka.

"Je to skvelý úspech a som hrdý, že som jeho súčasťou. Stavil som na mladých hráčov a oni sa odvďačili za moju dôveru," dodal 52-ročný Storck, ktorý dostal Maďarsko na prvý veľký turnaj od majstrovstiev sveta 1986 v Mexiku. Nemec dal šancu neskúseným mladíkom, ako napríklad 21-ročnému Lászlovi Kleinheislerovi, ktorý skóroval pri svojom reprezentačnom debute v Osle. Storck sa vo februári stal športovým riaditeľom a potom viedol maďarskú reprezentáciu do 20 rokov na júnových majstrovstvách sveta na Novom Zélande.