Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Stredopoliar Bissouma prestúpil z Brightonu do Tottenhamu

Na snímke sprava Harry Kane (Tottenham) a Yves Bissouma (Brighton) bojujú o loptu počas zápasu 33. kola anglickej Premier League Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion v Londýne v sobotu 16. apríla 2022. Foto: TASR/AP

V predchádzajúcej sezóne si v najvyššej anglickej súťaži pripísal 26 duelov. Kontrakt s Brightonom by mu vypršal o rok.

Londýn 17. júna (TASR) - Vedenie anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur dotiahlo prestup stredopoliara Yvesa Bissoumu z Brightonu. "Spurs" zaplatili za reprezentanta Mali 25 miliónov libier a podpísali s ním kontrakt na štyri roky.

Dvadsaťpäťročný Bissouma má za sebou úspešnú sezónu, v ktorej pomohol Brightonu k historickému deviatemu miestu v Premier League. O jeho služby sa okrem Tottenhamu zaujímali aj ďalšie anglické kluby. Bissouma prišiel do Brightonu v roku 2018 za 15 miliónov libier z francúzskeho Lille, za "Seagulls" odohral 124 zápasov vo všetkých súťažiach. V predchádzajúcej sezóne si v najvyššej anglickej súťaži pripísal 26 duelov. Kontrakt s Brightonom by mu vypršal o rok.

Bissouma sa stal treťou letnou posilou tímu trénera Antonia Conteho, ktorý už pred ním angažoval chorvátskeho krídelníka Ivana Perišiča z Interu Miláno a anglického brankára Frasera Forstera zo Southamptonu. Informovala o tom agentúra AFP.