Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

VIDEO: Streicher nechce myslieť na straty, Medveďová tímu verí

Na snímke tréner ženskej hádzanárskej reprezentácie Slovenska Pavol Streicher počas brífingu s novinármi pred kvalifikačným zápasom o postup na ME 2022 Slovensko – Maďarsko, ktorý sa odohrá 10. októbra o 18.15 v Mestskej športovej hale v Topoľčanoch, 4. októbra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenky sa v Španielsku predstavia aj v decembri, kde ich čakajú MS.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Slovenské hádzanárky odštartujú v stredu kvalifikáciu na ME 2022. Najskôr ich čakajú v Španielsku úradujúce vicemajsterky sveta, v nedeľu nastúpia doma proti silným Maďarkám. Tréner Pavol Streicher nemá pred úvodným dvojzápasom veľké oči, brankárka Adriana Medveďová si naopak myslí, že tím má na to, aby získal body.

Tréner Streicher nemôže v zápasoch počítať so zranenou Kristínou Pastorkovou. Zdravotný stav už predtým vyradil aj jej tri klubové spoluhráčky Viktóriu Oguntoyovú, Eriku Rajnohovú a Natáliu Némethovú. Zdravotne fit nie je ani Marianna Rebičová z Iuventy Michalovce. Z pozície náhradníčok sa do tímu dostali mladé hráčky - brankárka Soňa Furgaláková a pivotka Valéria Dulinová. Slovenky sa v 5. kvalifikačnej skupine stretnú v Španielsku s domácim výberom (Antequera, 6. októbra o 20.45 h) a doma proti Maďarsku (Topoľčany, 10. októbra o 17.30 h). "Chceme dosiahnuť čo najlepší výsledok, ale zmeny, ktoré sme museli urobiť, sa už ukázali. Budeme hrať s tým, čo máme. Otáznik visí ešte nad Veronikou Habánkovou, ktorá si podvrtla koleno a ide na vyšetrenie," uviedol Streicher na pondelkovom brífingu.



Slovenky sa v Španielsku predstavia aj v decembri, kde ich čakajú MS. "Sme radi, že tam ideme, program v závere roka je veľmi náročný. Vieme, s kým hráme, oba tímy sú účastníci olympiády. Takže naším cieľom je ísť na hranicu svojich možností a pokúsiť sa o dobré výsledky. Toto je aj prvý blok prípravy na MS. Je to optimálne otestovať sa proti takýmto súperom. Uvidíme, či môžeme konkurovať," dodal Streicher.

Tréner Sloveniek sa nechcel pred dvojzápasom zaoberať stratami vo svojom tíme: "Musíme svoju pozornosť sústrediť na to, s kým ideme hrať, s akým kádrom. Predtým sme sa až príliš zaoberali pri play off proti Srbsku takými vecami, že koho máme a kto nám chýba. A to sa nám aj vypomstilo. Naša úloha je jasná, čo najlepšie sa pripraviť. Španielky odohrali nešťastnú olympiádu, ale zdolali Nórsko, nezvládli len rozhodujúci zápas s Ruskom. Maďarky majú jednu z najlepších líg v Európe. Súperi sú, akí sú, my sa musíme pripraviť."



Brankárka Adriana Medveďová však tímu verí. Podľa nej nič nie je nemožné. Pred zrazom mala aj ona zdravotné problémy, ale dala sa do poriadku: "Minulý týždeň som sa nešťastne zranila, ale už som v poriadku. Máme ťažkých súperov, na svetovej úrovni, ale ja sa na to teším. Každý zápas sa začína za stavu 0:0 a lopta je guľatá. Tento tím má na to, aby sme nejaké body získali."

Jej slová potvrdila aj spojka Karin Bujnochová: "Ja sa do reprezentácie veľmi teším a beriem to ako výzvu. Chceme uspieť aspoň v jednom zápase. My nemáme čo stratiť. Treba ísť do zápasu s pokorou, ale nie tak, že sa toho budeme báť. S Maďarkami sme hrali veľakrát, so Španielkami sme hrali nedávno. Ale osobne sa viac teším na zápas so Španielkami. Poviem na rovinu, že väčší rešpekt mám pred Maďarkami. Najdôležitejšia bude ako zahráme v obrane."

Nominácia SR na zápasy proti Španielsku a Maďarsku):



brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicjová (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Anette Emma Hudáková (Alba Fehérvár KC/Maď.), Barbora Lanczová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (obe MŠK Iuventa Michalovce), Boglárka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda)