Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Strelcovu Speziu povedie tréner Gotti, podpísal dvojročnú zmluvu

Slovenský futbalista Dávid Strelec (vpravo) sa teší po strelení vyrovnávajúceho gólu na 2:2 počas kvalifikačného zápasu H-skupiny Slovensko - Slovinsko o postup na MS2022 v Trnave vo štvrtok 11. novembra 2021. Oba tímy už nemajú šancu postúpiť na budúcoročný svetový šampionát do Kataru. Foto: TASR - Michal Svítok

Spezia nedávno uspela na Športovom arbitrážnom súde s odvolaním proti dvojročnému zákazu prestupov.

Rím 1. júla (TASR) - Novým trénerom futbalistov Spezie Calcio sa stal 54-ročný Luca Gotti. Bývalý asistent kormidelníka v londýnskej Chelsea sa s klubom talianskej Serie A, v ktorého kádri pôsobí aj slovenský útočník David Strelec, dohodol na dvojročnom kontrakte.

Gotti naposledy trénoval Udinese, v FC Chelsea robil v sezóne 2018/2019 asistenta Mauriziovi Sarrimu. Na poste nahradil Thiaga Mottu, ktorý ukončil pôsobenie v Spezii v závere júna po vzájomnej dohode. Bývalý taliansky reprezentant dokázal priviesť mužstvo do najvyššej súťaže, v minulej nováčikovskej sezóne s ním obsadil 16. miesto spomedzi 20 účastníkov Serie A.

Spezia nedávno uspela na Športovom arbitrážnom súde s odvolaním proti dvojročnému zákazu prestupov. Trest jej udelila vlani Medzinárodná futbalová federácia, ktorá tak reagovala na údajné nelegálne obchodovanie s mladými africkými hráčmi v rokoch 2013 až 2018. Informovala o tom agentúra AP.