Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURÓPSKE HRY: Jány vo finále vzduchovej pušky siedmy

Na snímke slovenský strelec Patrik Jány počas kvalifikácie súťaže vzduchová puška na 10 metrov na II. Európskych hrách v Minsku 24. júna 2019. Foto: TASR Michal Svítok

Jány postúpil medzi elitnú osmičku zo šiesteho miesta. V kvalifikácii dosiahol nástrel 628,9 bodu.

Minsk 24. júna (TASR) - Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány skončil vo vzduchovej puške 10 na II. európskych hrách v Minsku siedmy. V bieloruskej metropole dosiahol životný úspech, nepodarilo sa mu však získať miestenku na OH 2020 v Tokiu. Tú si vybojoval Izraelčan Sergej Richter, ktorý výkonom 250,8 b stanovil nový rekord Hier a získal aj zlato.

Jány postúpil medzi elitnú osmičku zo šiesteho miesta. V kvalifikácii dosiahol nástrel 628,9 bodu. Vo finále si robil zálusk na olympijskú miestenku, no po sľubných úvodných položkách mu ďalšie nevyšli podľa predstáv. Finálovú súťaž opustil ako druhý v poradí po Holanďanovi Peterovi Hellenbrandovi výkonom 144,5 b. Za Richterom skončili Rus Sergej Kamenskij a Čech Filip Nepejchal.

Jány si v Minsku vylepšil osobné maximu, medzi seniormi bol doteraz najvyššie na 8. mieste na vlaňajšom podujatí SP v Mníchove. "Mám nový osobák, takže fajn. Finále sa mi strieľalo veľmi dobre, z tých posledných to bolo jedno z najlepších. Trošku som smutný, že mi tam nepadli tie rany, ktoré by mali. Očakával som, že sa ešte o pár miest posuniem, aj keby to nebola medaila, tak som chcel také štvrté, piate miesto," povedal pre TASR.

Po prvých piatich ranách sa držal na druhej priečke, po ďalších piatich klesol na 6. miesto. Pred druhou elimináciou za ním figuroval Rus Vladimir Maslennikov, ktorý ho nakoniec predbehol. "Prišla tá nešťastná rana Maslennikova, keď dal 10,9 tesne pred elimináciou. Tým pádom si vytvoril náskok a dostal ma pod tlak. Dovtedy som bol vo výhode, no predbehol ma, ale nakoniec vypadol hneď za mnou," dodal.

Výsledky:

1. Sergej Richter (Izr.) 250,8,
2. Sergej Kamenskij (Rus.) 250,0,
3. Filip Nepejchal (ČR) 228,
9 ..., 7. Patrik JÁNY (SR) 144,5