Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Rehák-Štefečeková vybojovala na ME bronz v trape

Zuzana Rehák Štefečeková, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

V boji o medaily nestačila iba na striebornú Britku Kisrty Barrovú a víťaznú Francúzsku Melanie Couzyovú.

Leobersdorf 3. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková získala na majstrovstvách Európy v rakúskom Leobersdorfe bronz v trape.

Rehák-Štefečeková postúpila do finále nástrelom 118 terčov zo 4. miesta. V boji o medaily nestačila iba na striebornú Britku Kisrty Barrovú a víťaznú Francúzsku Melanie Couzyovú.

Dvojnásobná strieborná olympijská medailistka získala na kontinentálnom šampionáte už ôsmy cenný kov. Členka bratislavského ŠCP má v zbierke tri bronzy, tri striebra a dvakrát bola zlatá. "Teším sa, ale doznievajú vo mne pocity, že to mohlo byť lepšie. Ale každá medaila je dobrá a preto som spokojná," povedala pre TASR Rehák Štefečeková.

Finále začala excelentne, potom však prišli zaváhania: "Nástup bol kostrbatý, pretože som trafila prvé štyri terče a v ďalších šiestich pokusoch som päť netrafila. Potom som začala opäť ťahať, súperky chybovali a napokon to vyšlo na bronz."

V dejisku ME, kde je slovenská výprava od pondelka, nemali strelci ideálne podmienky. "Od pondelka je tu veľmi teplo, každý deň je to horšie. Ale podmienky sme mali všetci rovnaké, aj tá, ktorá vyhrala," uzavrela pre TASR 34-ročná slovenská reprezentantka.

ME v trape žien - finále:

1. Melanie Couzyová (Fra.) 41 b
2. Kirsty Barrová (V. Brit.) 39
3. Zuzana REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 31
4. Federica Caporusciová (Tal.) 26
5. Lucia Palmitessaová (Tal.) 20
6. Francisca Muňoz de Leon Moralová 14


Varga skončil štvrtý


Slovenský reprezentant v športovej streľbe Erik Varga obsadil na majstrovstvách Európy v rakúskom Leobersdorfe 4. miesto v trape. Titul vybojoval víťaz kvalifikácie Boštjan Maček zo Slovinska.

Varga v kvalifikácii obsadil tretiu priečku, keď nastrieľal 122 terčov. Vo finále však urobil niekoľko chýb a napokon skončil tesne pod pódiom.

ME v trape mužov - finále:

1. Boštjan Maček (Slo.) 46 b
2. Anton Glasnovič (Chor.) 44
3. Jiří Lipták (ČR) 36
4. Erik VARGA (SR) 31
5. Antonin Desert (Fra.) 24
6. Tolga Tuncer (Tur.) 15