Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Barteková skončila na štvrtom mieste v skeete v Kórejskej republike

Danka Barteková, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Ďalšie Slovenky Lucia Kopčanová ani Veronika Sýkorová nepostúpili z kvalifikácie.

Čchangwon 10. mája (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková obsadila v skeete na podujatí Svetového pohára v kórejskom Čchangwone štvrté miesto. V piatkovom finále trafila 33 terčov, za víťazkou Kimberly Rhodeovou z USA zaostala o 24 zásahov. Ďalšie Slovenky Lucia Kopčanová ani Veronika Sýkorová nepostúpili z kvalifikácie. Lepšie sa darilo Kopčanovej, ktorá skončila 30., Sýkorová bola na 44. priečke.

"Štvrté miesto nie je pre mňa sklamaním, kedže sa tento rok 'rozbieham' a v danej konkurencii, kde všetky strelkyne naháňajú miestenky na OH a sú v plnej forme, to nie je zlý začiatok. Streľba mi tieto dva dni nešla úplne jednoducho, počas pretekov som musela vybojovať niekoľko dôležitých momentov. Napríklad vo štvrtej položke som začala dvoma chybami hneď na prvom stanovišti a doťahovala som výsledok. Do finále som sa dostala cez rozstrel, nebolo jednoduché nastúpiť proti Číňanke a Kazaške. Pred finále ma to stálo dosť síl, no napriek tomu si myslím, že som bola pripravená dobre a fyzicky som preteky zvládla až do konca. Vďačím za to dobrej kondičnej príprave, ktorú som tento rok mierne upravila. Teraz ma čakajú preteky v Brne, potom dlhšie sústredenie v Taliansku ako príprava na Európske hry, ktoré budú koncom júna," sprostredkoval Bartekovej vyjadrenie mediálny manažér Jozef Korbel.

Finále - skeet:

1. Kimberly Rhodeová (USA) 57 bodov, 2. Diana Bacosiová 54, 3. Chiara Cainerová (obe Tal.) 44, 4. Danka BARTEKOVÁ 33, ... 30. Lucia KOPČANOVÁ, 44. Veronika SÝKOROVÁ (všetky SR) - nepostúpili z kvalifikácie