Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Bartekovú potešil rekordný kvalifikačný nástrel

Na snímke slovenská skeetarka Danka Barteková. Foto: TASR/Michal Svítok

Na strelnici trafila všetkých 125 terčov a vyrovnala tak svetový rekord v kvalifikácii tejto disciplíny.

Dauha 7. marca (TASR) - Slovenská strelkyňa Danka Barteková nepostúpila na pretekoch Svetového pohára v Katare do záverečnej fázy. V semifinále trafila 23 z 30 terčov a medailový boj jej unikol o tri body. Vo finále triumfovala Američanka Kimberly Rhodeová pred svojou krajankou Samanthou Simontonovou, keď ju v rozstrele zdolala 6:5.

Bartekovej nevyšli úvodné štyri pokusy, z ktorých minula dvakrát. Medzi najlepšiu trojku vo svojom rozstrele postúpila na úkor Kazašky Zoje Kravčenkovej s rovnakým počtom bodov. Slovenka ovládla predošlú fázu s kvalifikačným nástrelom 125. Vyrovnala tak rekord Čiľanky Franciscy Crovettovej Chadidovej z minuloročného podujatia Svetovom pohári v Lonate.

"Veľmi sa z toho teším, kvalifikačná 125-ka sa človeku nepodarí každý deň. Už niekoľkokrát sa mi podarilo trafiť 125 terčov na tréningu. V pretekoch je to samozrejme niečo iné, hlavne keď ide o podujatie Svetového pohára a keď je to v takej konkurencii, aká sa zišla v Katare," sprostredkoval pre TASR slová Bartekovej jej mediálny manažér Jozef Korbel. Za Ukrajinkou Irinou Malovičkovou zaostávala Barteková pred záverečnými desiatimi pokusmi o jeden bod, no z posledných šiestich terčov netrafila tri a so súťažou sa rozlúčila.

Bartekovej krajanka Vanesa Hocková obsadila v utorok 16. miesto (118), na najlepšiu osmičku jej chýbali dva presné zásahy.



finále:

1. Kimberly Rhodeová 38 - 6 v rozstrele, 2. Samantha Simontonová (obe USA) 38 - 5 v rozstrele, 3. Simona Scocchettiová (Tal.) 27, 4. Iryna Malovičková (Ukr.) 18