Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Strelkyňa Rehák-Štefečeková je strieborná v Dauhe, rozhodol rozstrel

Zuzana Štefečeková Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jej boj o víťazstvo s Penny Smithovou rozhodol až rozstrel, ktorý Austrálčanka vyhrala 1:0.

Dauha 11. marca (TASR) - Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková získala na podujatí Svetového pohára v katarskej Dauhe striebro v trape. Jej boj o víťazstvo s Penny Smithovou rozhodol až rozstrel, ktorý Austrálčanka vyhrala 1:0. Tretie miesto obsadila prekvapivo Američanka Alicia Kathleen Goughová.

Rehák-Štefečeková si v medailovej súťaži udržovala celý čas mierny náskok pred súperkami. Na záverečnom 35. terči mala všetko vo vlastných rukách a v prípade úspešnej streľby by slávila zisk dvanásteho zlata zo SP v kariére. Tridsaťdeväťročná strelkyňa však zaváhala a nevyšiel jej ani následný rozstrel, v ktorom minula prvý terč a musela sa uspokojiť so striebrom.

Vo vyraďovačke obsadila prvé miesto s 20 presnými ranami, aj keď jej vôbec nevyšiel úvod – minula trikrát z piatich pokusov. Dokázala sa však skoncentrovať a nakoniec bola najlepšia zo štvorice strelkýň – do finále postúpila spolu s Goughovou. V kvalifikácii bola šiesta, keď trafila 119 zo 125 terčov.

Menej sa darilo jej krajanke Emme Kortišovej, ktorej nevyšla najmä sobotňajšia časť kvalifikácie – minula 17 z 50 terčov. Dohormady nazbierala 108 bodov, obsadila 44. priečku a na postup jej chýbalo desať zostrelených holubov. Hneď za ňou skončila ďalšia Slovenka Jana Špotáková, ktorá mala na konte o bod menej.



SP v Dauhe

ženy - trap - finále: 1. Penny Smithová (Austr.) 28, rozstrel: 1, 2. Zuzana REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 28, rozstrel: 0, 3. Alicia Kathleen Goughová (USA) 20, 4. Fatima Galvezová (Šp.) 11, vyraďovačka: 5. Shreyasi Singhová (India) 21, 6. Silvana Stancová (Tal.) 18, ..., kval.: 44. Emma KORTIŠOVÁ 108, 45. Jana ŠPOTÁKOVÁ (obe SR) 107