Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Striedajúci Dembele rozhodol o triumfe Lyonu nad Marseille

Na archívnej snímke z 21. januára 2022 futbalista Moussa Dembele z Lyonu sa teší z gólu počas 22. kola francúzskej ligy Olympique Lyon - AS St. Étienne v Lyone. Foto: TASR/AP

Lyon poskočil v tabuľke na 7. miesto, Marseille patrí tretia priečka s 13-bodovým mankom na lídra Paríž St. Germain.

Lyon 2. februára (TASR) - Futbalisti Olympique Lyon si vo francúzskej lige pripísali tretie víťazstvo za sebou, keď v dohrávke 14. kola zdolali doma Olympique Marseille 2:1. O triumfe rozhodol v 89. minúte Moussa Dembele, ktorý pôvodne nemal byť na súpiske a do zápasu naskočil ako striedajúci hráč.

Dembele mal nedávno pozitívny test na koronavírus a do zápasu nemal vôbec zasiahnuť, napokon sa však stihol zotaviť a do hry naskočil v 64. minúte. To domáci prehrávali 0:1, štvrťhodinu pred koncom však vyrovnal Xherdan Shaqiri a ten istý hráč v závere pripravil rozhodnutie pre Dembeleho. Lyon poskočil v tabuľke na 7. miesto, Marseille patrí tretia priečka s 13-bodovým mankom na lídra Paríž St. Germain. TASR pripomína, že duel bol na programe pôvodne už v novembri, no nedohrali ho pre výtržnosti domácich priaznivcov, ktorí zasiahli fľašou hráča Marseille Dimitria Payeta. Lyonu preto disciplinárka odobrala bod a zápas sa teraz hral pred prázdnym hľadiskom.

Ligue 1 - dohrávka 14. kola:


Olympique Lyon – Olympique Marseille 2:1 (0:1)

Góly: 76. Shaqiri, 89. Dembele – 10. Guendouzi