Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Do českej extraligy nemieri: Stümpel predĺžil zmluvu v Nitre

Nitriansky center Jozef Stümpel, archívne foto Foto: TASR/Dušan Hein

Nitra musí do 13. augusta uzavrieť súpisku pre zápasy základnej skupiny v Lige majstrov, ktorá pod Zoborom začína 21. augusta domácim zápasom proti švédskemu AIK Skelleftea.

Nitra 12. augusta (TASR) - Skúsený hokejový útočník Jozef Stümpel napokon neodchádza do Vítkovíc, ale zostáva v Nitre. Podľa informácie na oficiálnom webe slovenského extraligistu 43-ročný hokejista podpísal s "corgoňmi" zmluvu na jeden rok.



"Skúsený 43-ročný útočník napokon našiel spoločnú reč s vedením HK Nitra. Aj v novej sezóne tak bude obliekať dres svojho materského klubu. Spečatil to podpisom nového kontraktu s Nitrou pre sezónu 2015/2016," informoval klub.

Nitra musí do 13. augusta uzavrieť súpisku pre zápasy základnej skupiny v Lige majstrov, ktorá pod Zoborom začína 21. augusta domácim zápasom proti švédskemu AIK Skelleftea. Kreatívny stredný útočník sa už plnohodnotne zapojil do tréningového procesu. Ako center prvej formácie sa v jednom útoku pripravuje s Lukášom Novákom a Tiborom Kutálkom.

Štyridsaťtriročný Stümpel trénoval počas letnej prípravy v Nitre, do ktorej sa v roku 2012 vrátil po dlhoročnom pôsobení v zámorskej NHL a európskych súťažiach. Bývalý hráč Bostonu, Los Angeles či Floridy na sklonku kariéry hodlal pre rodné mesto spoločne s ďalšími skúsenými svetobežníkmi vybojovať historicky prvý slovenský titul v extralige. Ten sa však hráčom spod Zobora ešte nepodarilo získať.