Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Sturmov proces sa blíži ku koncu, prokuratúra navrhla tri roky väzenia

Felix Sturm, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Štyridsaťjedenročný Sturm v rokoch 2008 až 2010 a 2013 neodviedol štátu asi milión eur.

Kolín nad Rýnom 27. apríla (TASR) - Proces s bývalým nemeckým profesionálnym boxerom Felixom Sturmom sa chýli ku koncu. Niekdajší šampión v strednej a superstrednej váhe čelí obžalobe z daňových únikov, dopingu a ublížení na zdraví. Žalobca navrhol uložiť mu trest odňatia slobody na tri roky a tri mesiace, obhajoba žiada podmienečný trest za daňový delikt a oslobodzujúci verdikt v ostatných bodoch obžaloby.

Štyridsaťjedenročný Sturm v rokoch 2008 až 2010 a 2013 neodviedol štátu asi milión eur. Dopingové obvinenia sa viažu na jeho posledný zápas proti Rusovi Fiodorovi Čudinovovi o titul organizácie WBA (Super) v superstrednej váhe. Sturm zvíťazil, odobraté vzorky vykazovali nezrovnalosti, pre chyby v dokumentácii však neprišiel o opasok. Keďže úrady pre dopingové podozrenie označili zápas za ilegálny, Sturma obvinili aj z ublíženia na zdraví v súvislosti so zraneniami Čudinova z ringu.

Verdikt súdu sa očakáva vo štvrtok, Sturm sa v záverečnej reči ospravedlnil za daňové úniky, no poprel užitie zakázaných látok. V prípade uznania viny mu hrozí maximálne desať rokov za mrežami. Informovala o tom agentúra DPA.