Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Stützleho pokračovanie je otázne, Ottawa ho možno stiahne z MS

Na snímke sprava slovenský hokejista Pavol Regenda a hráč Nemecka Tim Stützle bojujú o puk v zápase základnej A - skupiny Slovensko - Nemecko na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v sobotu 14. mája 2022. Foto: TASR/AP

Nemci v sobotu aj so Stützlem v zostave zdolali Slovensko 2:1.

Helsinki 19. mája (TASR) - Nemecká hokejová reprezentácia už možno nebude môcť na MS vo Fínsku počítať s Timom Stützlem. Útočník Ottawy Senators pauzuje pre zranenie kolena, pre ktoré nedohral pondelkový zápas "slovenskej" A-skupiny s Francúzskom (3:2). Podľa TSN vedenie "senátorov" zvažuje, že stiahne 20-ročného mladíka zo šampionátu.

Stützleho v prvej tretine tvrdo narazil na mantinel francúzsky obranca Thomas Thiry a ťažko sa zviechal z ľadu. V zápase už ďalej nepokračoval. Pre narazené koleno ďalšie dni netrénoval a nemal nastúpiť ani na štvrtkový dôležitý súboj s Dánskom. Jeho zdravotný stav preveroval aj fyzioterapeut Ottawy, ktorý je na MS ako člen realizačného tímu kanadskej reprezentácie. Podľa Gorda Millera z TSN chce Stützle na MS ďalej hrať, no záverečné slovo bude mať vedenie Ottawy, ktoré mu zrejme ďalší štart na šampionáte nepovolí. Predstavitelia Nemeckého hokejového zväzu (DFB) nechávajú jeho pokračovanie na turnaji otvorené.

Nemci v sobotu aj so Stützlem v zostave zdolali Slovensko 2:1.