Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Štvorstovkár Bujna skončil v premiére na WACT v Záhrebe na 6. mieste

Slovenský šprintér Šimon Bujna, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Štvorstovku vyhral v rekorde mítingu 44,46 olympijský víťaz z Londýna 2012.

Záhreb 15. septembra (TASR) - Slovenský reprezentant Šimon Bujna finišoval v utorok v behu na 400 m na 71. ročníku Hanžekovičovho memoriálu v chorvátskom Záhrebe šiesty časom 46,73 sekundy. Pre zverenca Radoslava Ivana v banskobystrickej Dukle to bola premiéra na mítingu so zlatým štatútom seriálu World Athletics Contnental Tour (WACT).

Dvadsaťpäťročný Bujna jubilejný desiaty raz prekonal 47-sekundovú hranicu a záhrebských 46,73 je jeho ôsmy najlepší výkon v kariére. Za osobným rekordom zaostal o 41 stotín. "Dnešný výsledok hodnotíme – ja i môj tréner Rado Ivan – pozitívne. Síce sme obaja verili v lepší čas, ale šiesta priečka i výkon 46,73 na takomto mítingu sa počítajú. Dal som do toho všetko, bežalo sa mi celkom dobre, iba v závere mi už trochu chýbali sily. Štart na zlatom mítingu bola pre mňa veľká motivácia do prípravy v ďalších mesiacoch. Bežať v jedných pretekoch so svetovými hviezdami ako Kirani James je zážitok," zhodnotil pre web atletika.sk Šimon Bujna.

Štvorstovku vyhral v rekorde mítingu 44,46 olympijský víťaz z Londýna 2012, strieborný v Riu 2016 a bronzový v Tokiu 2020 Kirani James z Grenady pred Makwalom z Botswany (45,15) a Talianom Scottim (45,30), juniorským exmajstrom Európy.