Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Štvrtý gól v piešťanskej bránke rozhodol o víťazstve Košíc

Na snímke vpravo hráč Piešťan Tibor Kutálek a hráč Košíc Martin Štrbák v zápase 39. kola hokejovej Tipsport extraligy ŠHK 37 Piešťany - HC Košice v piatok 9. januára 2015. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Domáci sa snažili v tretej časti vyrovnať, ale narážali na pozornú defenzívu hostí.

Piešťany 9. januára (TASR) -

ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 3:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Góly:

2. Románek (Pašek, Rais)
22. Kutálek (Pašek, Románek)
54. Holovič (Škadra, Peško)
-
11. Jenčík (Macejko, Spilar)
17. Jenčík (Jánošík)
38. Lapšanský (Rachůnek, Hrnka)
48. Lapšanský

Rozhodovali: Kubuš - Kacej, Stanzel

Vylúčení: 3:3
Presilovky a oslabenia: 0:0
Počet divákov: 841


Domáci mali raketový nástup a už v druhej minúte uvoľnil Pašek zadovkou pri mantineli Románka, ktorý unikol obrancom a prestrelil Hyláka – 1:0. Košičania mali možnosť vyrovnať počas presilovky. V tej sa síce nedočkali, ale v 11. minúte vystrelil od modrej Macejko a jeho strelu tečoval za Šúrekov chrbát Jenčík – 1:1. Presilovkovú možnosť dostali aj domáci, ale mohli v nej inkasovať, keď sa nedohodol Šúrek s Kotaškom. V 17. minúte hostia zvrátili stav, keď sa po pravej strane predral Jánošík, pred bránkou našiel Jenčíka, ktorý sa tešil z druhého gólu – 1:2.

Aj do druhej časti domáci vstúpili dobre, keď po necelých dvoch minútach vyrovnal po prihrávke od Románka strelou od modrej Kutálek. Piešťany mali dokonca šancu strhnúť vedenie na svoju stranu, najmä počas presilovej hry, keď hostí ani nepustili k puku. Nestalo sa a udreli hostia. Lapšanský sa dostal s pukom medzi kruhy a v 38. minúte prekonal Šúreka – 2:3.

Domáci sa snažili v tretej časti vyrovnať, ale narážali na pozornú defenzívu hostí. V 48. minúte zle vyhodil Kutálek, puk zachytil Lapšansky a strelou švihom poslal Košice už do dvojgólového vedenia. Domáci v 54. minúte ešte znížili, keď Škadrovu strelu sklepol za Hyláka Holovič, ale vyrovnať sa im už nepodarilo ani v záverečnej hre bez brankára.

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Hráči pristúpili k zápasu dobre. Nakopol nás úvodný gól, ale chyby nás opäť poslali do kolien. Mužstvo napriek tomu ukázalo, že chce hrať a chce vyhrať. Škoda štvrtého inkasovaného gólu, pretože vzhľadom na šance sme mohli zápas zdramatizovať."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Začali sme aktívne, ale dostali sme gól. Zvýšenou aktivitou sa nám však podarilo ešte v prvej časti zápas zvrátiť. Po našej hrúbke súper opäť vyrovnal, ale dvomi gólmi sme Piešťanom odskočili. Mrzí ma tretí inkasovaný gól, záver mohol byť pokojnejší."