Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Suarez: Nespravili sme jeden, ale 2 kroky k titulu

Futbalista Luis Suarez Foto: TASR/AP

O triumf Barcelony sa postarali Suarez a Lionel Messi gólmi v závere riadneho hracieho času, no podstatný moment sa odohral už v prvej polhodine.

Barcelona 7. apríla (TASR) - Futbalisti FC Barcelona sa víťazstvom v sobotňajšom šlágri nad najväčším konkurentom Atleticom Madrid 2:0 výrazne priblížili k obhajobe majstrovského titulu. "Nespravili sme len jeden krok bližšie, ale rovno dva," vyhlásil Luis Suarez po tom, čo domáci Katalánci zvýšili náskok na čele tabuľky pred svojím súperom na jedenásť bodov.

O triumf Barcelony sa postarali Suarez a Lionel Messi gólmi v závere riadneho hracieho času, no podstatný moment sa odohral už v prvej polhodine. Diego Costa si v 28. minúte neudržal nervy na uzde a videl červenú kartu. Rozhodca Jesus Gil Manzano po zápase uviedol, že ho španielsky útočník slovne napadol po tom, čo podľa neho neodpískal údajný faul od Jordiho Albu.

Tréner Atletica Diego Simeone sa sťažoval, že iní hráči za podobný slovník vylúčení neboli, no rozhodnutie arbitra chápe. "Ak to interpretoval ako inzultáciu, tak mu správne ukázal červenú kartu," sprostredkovala jeho slová agentúry AP.

Barcelončania tak hrali vyše hodinu v početnej výhode a počas celého mali zápasu hernú i streleckú prevahu. Dlho však nedokázali prekonať výborného brankára Atletica Jana Oblaka. Podarilo sa to až v 85. minúte Suarezovi, ktorý rozvlnil sieť umiestnenou strelou spoza šestnástky. O minútu neskôr prenikol do rozhodenej obrany Madridčanov Messi a po sólovej akcii zvýšil na 2:0. Argentínsky kanonier dal v prebiehajúcom ročníku už 33 ligových gólov a vedie tabuľku strelcov, druhý je Suarez s 20 presnými zásahmi.

"Vylúčenie zmenilo priebeh zápasu tak, ako sme nečakali. Zaskočilo nás to a nemohli sme sa rozbehnúť. V druhom polčase sme sa ale zlepšili. Stále sme hrozili, no Oblak bol neuveriteľný. I pri gólovej strele Luisa to vyzeralo, že ju dosiahne. Ako pokračoval zápas, bol lepší a lepší, no nakoniec sme ho prekonali," pochválil súperovho brankára tréner Barcelony Ernesto Valverede. "Sme veľmi blízko k titulu, ale ešte stále tam nie sme," upozornil.

Valverdeho zverenci sa priblížili k ligovému titulu a môžu získať domáce double, keďže v máji ich čaká finále Kráľovského pohára s Valenciou. Stále bojujú aj v prestížnej Lige majstrov, už v stredu 10. apríla nastúpia na prvý duel štvrťfinále na pôde Manchestru United. Tréner "červených diablov" Ole Gunnar Solskjaer si preto nenechal ujsť ich víťazstvo v šlágri a v sobotu bol priamo na štadióne Camp Nou.