Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Suarez si po 17 rokoch opäť obliekol dres Nacionalu Montevideo

Uruguajský futbalista Luis Suarez zdraví fanúšikov na štadióne Gran Parque Central v hlavnom meste Montevideo v nedeľu 31. júla 2022. Suarez posilní klub Nacional, v ktorom pred 17 rokmi odštartoval profesionálnu kariéru. Návrat do rodnej krajiny oznámil po tom, ako mu vypršala dvojsezónna zmluva so španielskym Atleticom Madrid. FOTO TASR/AP Foto: TASR - AP

Na štadióne Gran Parque Central sa dočkal búrlivého privítania od 30.000 fanúšikov, no jeho tím prehral v prvom zápase štvrťfinále Copa Sudamericana s brazílskym Atleticom Goianiense 0:1.

Montevideo 3. augusta (TASR) - Uruguajský futbalista Luis Suarez absolvoval po návrate do materského klubu Nacional Montevideo svoj prvý zápas. Na štadióne Gran Parque Central v hlavnom meste Uruguaja sa dočkal búrlivého privítania od 30.000 fanúšikov, no jeho tím prehral v prvom zápase štvrťfinále Copa Sudamericana s brazílskym Atleticom Goianiense 0:1.

Tridsaťpäťročný útočník prišiel v zápase na trávnik v 74. minúte. V drese Nacionalu sa predstavil opäť po 17 rokoch strávených v Európe. Suarez podpísal s tímom krátkodobý kontrakt, aby mal pred nadchádzajúcimi majstrovstvami sveta kvalitnú hernú prax. Bývalý hráč Atletica Madrid, FC Barcelona, či Liverpoolu je najlepším strelcom v histórii uruguajskej reprezentácie. Na konte má 68 gólov v 132 zápasoch. Informovala o tom agentúra AFP.