Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Súboj s Poliakmi vo fanzóne v tieni útoku na slovenského premiéra

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Správa o atentáte na Róberta Fica v Handlovej sa fanzónou rozniesla okamžite.

Ostrava 15. mája (TASR) - V stredajšom zápase na MS v Ostrave čakala slovenských fanúšikov na tribúnach silná konkurencia. V piatkovom otváracom dueli na hokejovom šampionáte bojovali s Nemcami, tentoraz sa chystali prekričať poľských "kibicov". Súboje v priateľskom duchu prebiehali už vo fanzóne, no na niektorých Slovákoch bolo poznať zdesenie po útoku na predsedu vlády slovenskej vlády.

Správa o atentáte na Róberta Fica v Handlovej sa fanzónou rozniesla okamžite. Viaceré skupinky diskutovali na túto tému a sledovali vývoj celej situácie. "Dúfam, že sa z toho dostane, bude to pre dobro celej spoločnosti. Môžeme mať na politiku rozdielne názory, ale toto je extrém," uviedol pre TASR František z Čadce. "Snáď to dobre dopadne a zápas proti Poľsku si budeme môcť užiť so všetkým, čo k tomu patrí," dodal.

Poliakov bolo pred zápasom vo fanzóne menej, ale ich nápor sa očakával s pribúdajúcimi desiatkami minút. V drese s orlicou na hrudi boli aj fanúšikovia, ktorí rozprávali po Česky. "Máme radi Slovákov. Sme fanúšikmi Třinca, takže je to jasné. Ale chodíme občas aj na hokej do Poľska, kde máme kamarátov a oni zasa chodia pomáhať fandiť k nám. Takže teraz im to vraciame. Vieme, že to budú mať proti Slovákom ťažké, ale my si to ideme hlavne užiť," povedal fanúšik Radek.

Aj v tábore súperov sa rozniesla správa o atentáte. "Je to smutné, neviem, čo si mám o tom myslieť," konštatoval poľský fanúšik.