Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Súd potrestal dvojicu, ktorá zneužila zábery z pitvy Salu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa prokurátora obaja sledovali pitvu na uzavretom kamerovom okruhu a Brayová z nej urobila fotografiu na mobilnom telefóne, ktorú poslala dcére.

Swindon 23. septembra (TASR) - Súd v anglickom Swindone odsúdil v pondelok dve osoby z bezpečnostnej služby za nezákonné umožnenie prístupu k záznamu pitvy tragicky zosnulého argentínskeho futbalistu Emiliana Salu. Riaditeľka spoločnosti Camera Security Services Limited Sherry Brayová dostala nepodmienečný trest na 14 a jej zamestnanec Christopher Ashford na 5 mesiacov.

Podľa prokurátora obaja sledovali pitvu na uzavretom kamerovom okruhu a Brayová z nej urobila fotografiu na mobilnom telefóne, ktorú poslala dcére. Záber sa neskôr šíril prostredníctvom sociálnych sietí. "Obaja ste strašným spôsobom zneužili svoje postavenie," skonštatoval sudca Peter Crabtree pri vynášaní verdiktu.

Dvadsaťosemročný Sala zahynul 21. januára cestou z Nantes k svojmu novému zamestnávateľovi v Cardiffe pri leteckom nešťastí v blízkosti ostrova Guernsey. Informovala o tom agentúra AFP.