Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Súd rozhoduje o konkurze na majetok HC LEV Poprad, s. r. o.

Foto: TASR/Milan Kapusta

Okresný súd 16. mája 2012 rozhodol o začatí konkurzného konania voči spomínanému dlžníkovi.

Prešov 11.júla (TASR) – Samosudca Okresného súdu (OS) v Prešove dnes rozhodol o ukončení dokazovania vo veci návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka HC LEV Poprad, s. r. o. Návrh na vyhlásenie konkurzu podala spoločnosť AllForHockey, s. r. o., a do konania vstúpil aj ďalší veriteľ spoločnosť s r. o. Black Tea.

Okresný súd 16. mája 2012 rozhodol o začatí konkurzného konania voči spomínanému dlžníkovi. Ten súdu doručil vyjadrenie, že spoločnosť HC LEV Poprad, s. r. o., súhlasí s návrhom na vyhlásenie konkurzu, zároveň nie je objektívne spôsobilá osvedčiť svoju platobnú schopnosť. Na pojednávanie sa nedostavil nikto z účastníkov konania, preto pokračovalo v ich neprítomnosti.

"Nakoľko dlžník neosvedčil svoju platobnú schopnosť a súd má pochybnosti o majetnosti dlžníka, odročuje dnešné pojednávanie za účelom rozhodnutia o ustanovení predbežného správcu, ktorý bude vygenerovaný náhodným výberom v zákonom stanovenej lehote," uvádza sa v uznesení.

Spoločnosť AllForHockey v návrhu na konkurz uvádza voči dlžníkovi pohľadávku vo výške viac ako 19.500 eur. Jeden z jej spolumajiteľov Alexander Máteffy dnes v telefonickom rozhovore s novinármi uviedol, že koordinujú postup s ďalšími veriteľmi.

Máteffy si myslí, že súd rozhodne o platobnej neschopnosti dlžníka. Tvrdí, že veritelia chcú dokázať spojitosť HC LEV Praha s HC LEV Poprad, pretože nový majiteľ Jan Musil z ČKD sa snaží dištancovať od záväzkov bývalého popradského klubu.

"Náš cieľ bude priznanie nástupníctva HC LEV Praha, pretože oni deklarujú do budúcej sezóny rozpočet 18 miliónov eur a my chceme, aby z tohto rozpočtu našli prostriedky na uhradenie starých záväzkov HC LEV," hovorí Máteffy.

Má vraj informácie, že majiteľ HC LEV Praha zaplatil všetky dlhy len subjektom, s ktorými chce spolupracovať v Kontinentálnej hokejovej lige, a verejne sa dištancuje od akéhokoľvek spojenia s popradským klubom napriek tomu, že niekoľko hráčov a zamestnancov je aj v štruktúrach nového klubu.

"Pre nás je toto neprípustné a budeme si nárokovať uhradenie našich slovenských dlhov," povedal pre médiá konateľ AllForHockey, s. r. o.

Redakcia TASR oslovila aj vedenie pražského klubu HC LEV, na otázky zaslané e-mailom však doteraz zástupcovia nereagovali.