Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Sulka skončil v Ľubľane piaty, Danihel tretí medzi juniormi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Slovenský tím štartoval v takmer kompletnom zložení. Sulka si pripísal 55 bodov do rebríčka UCI, Danihel 18 a Manik 16. Preteky ovládli talianski reprezentanti.

Ľubľana 25. apríla (TASR) - Slovenskí reprezentanti v bikrose si úspešne počínali na pretekoch UCI C1 v Ľubľane. V kategórii elite muži skončil Sebastián Sulka na 5. mieste, Marko Manik sa v kategórii do 23 rokov umiestnil na šiestej priečke a Peter Danihel sa medzi juniormi prebojoval až na pódium, keď obsadil 3. miesto. Všetci traja si tak pripísali body do olympijskej kvalifikácie.

"S výsledkami reprezentantov som spokojný. Pre nás sú to prvé získané body UCI v sezóne 2023 pre kategóriu juniorov, do 23 rokov a elite muži, ktoré sa zarátajú do kvalifikácie na OH 2024 v Paríži. V sezóne nám to môže pomôcť pri nasadení jazdcov do pavúka Európskeho pohára a do olympijskej kvalifikácie v rámci Svetového pohára," uviedol v tlačovej správe vedúci reprezentačnej výpravy Peter Henčl.

Slovenský tím štartoval v takmer kompletnom zložení. Sulka si pripísal 55 bodov do rebríčka UCI, Danihel 18 a Manik 16. Preteky ovládli talianski reprezentanti. V elitnej kategórii mužov triumfoval Marti Sciortino, v kategórii do 23 rokov dominoval Leonardo Cantiero a medzi juniormi zvíťazil ich krajan Albert Groppo. "Po zdravotných problémoch sa vrátil Peter Danihel, pre ktorého to boli prvé preteky v sezóne. Zisk pódia na úvod sezóny poteší. Marko Manik jazdil veľmi pekne v moto, kde zdolával špičku talianskej reprezentácie. Vo finále chýbalo viac šťastia na lepšie umiestnenie. Nakoniec z toho bolo krásne 6. miesto. Sebastián Sulka ukázal svoje rýchlostné prednosti a po nevydarenom vstupe do sezóny si napravil opäť chuť v Ľubľane, kde sa umiestnil na 5. mieste. Pre Sebastiána sú to dôležité body, ktoré ho môžu posunúť v renkingu UCI a priblížiť ho k cieľu kvalifikovať sa na OH do Paríža 2024," dodal Henčl.

Na podujatí sa nezúčastnila najúspešnejšia slovenská reprezentantka Dominika Maniková, ktorá mala termín nástupu do UCI centra Aigle vo Švajčiarsku, kde bude najbližšie dva mesiace pracovať na progrese s talentami z celého sveta.