Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Sun má stále šancu byť v Tokiu, hoci neštartoval v kvalifikácii

Na archívnej snímke z 23. júla 2019 čínsky plavec Jang Sun oslavuje po jeho výhre v disciplíne 200 m voľným spôsobom vo finále 18. svetového šampionátu FINA v plaveckých športoch v Kórejskej republike, v Gwandžu. Foto: TASR/AP

Trojnásobný olympijský víťaz dostal minulý rok vo februári trest zákazu činnosti za neposkytnutie vzorky dopingovým komisárom, ktorí údajne nedostatočne preukázali svoju identitu.

Peking 3. mája (TASR) - Čínsky plavec Sun Jang si naďalej udržiava nádej, že sa predstaví na olympiáde v Tokiu. Čínska plavecká federácia totiž oznámila, že všetci zlatí medailisti z majstrovstiev sveta 2019 majú právo štartu na najväčšom športovom sviatku.

Trojnásobný olympijský víťaz dostal minulý rok vo februári trest zákazu činnosti za neposkytnutie vzorky dopingovým komisárom, ktorí údajne nedostatočne preukázali svoju identitu. Švajčiarsky najvyšší súd však rozhodnutie v decembri 2020 zrušil a vrátil Športovému arbitrážnemu súdu (CAS) na prerokovanie. Nové pojednávanie je 24.-28. mája.

Sunovi však aj napriek tomu hrozila neúčasť na olympiáde, pretože uplynulý týždeň neštartoval na čínskom šampionáte a olympijskej kvalifikácii. Správu priniesla agentúra AFP.