Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Superliga už prijala grant 4 mld. eur, investíciu chráni aj na súde

Logo UEFA, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Dvanásť z najväčších európskych futbalových klubov v pondelok oznámilo plány na vytvorenie Európskej Superligy (ESL).

Paríž 19. apríl (TASR) - Predstavitelia futbalovej Európskej Superligy (ESL) už podnikli právne kroky so zámerom ochrániť svoju investíciu. Pripravujú sa tak už aj formálne na boj s Európskou futbalovou úniou (UEFA) a Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA), ktoré chcú vzniku súťaže zabrániť.

"Spoločnosť Super League (SL Co.) podala podnet na príslušné súdy s cieľom zabezpečiť plynulý vznik a fungovanie súťaže v súlade s platnými zákonmi. Donútilo nás k tomu vaše formálne vyhlásenie a nepriaznivá reakcia, ktorá ohrozuje naše finančné záväzky a môže byť nezákonná," píše sa v liste, ktorý poslala Superliga na dresu UEFA a FIFA a ktorý zverejnila AP. Agentúra však uvádza, že z listu nie je známe, na ktorý súd sa Superliga obrátila. Vyplýva však z neho, že organizácia už dostala na založenie súťaže od neznámej finančnej inštitúcie grant v hodnote štyri miliardy eur.

Dvanásť z najväčších európskych futbalových klubov v pondelok oznámilo plány na vytvorenie Európskej Superligy (ESL). AC Miláno, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Miláno, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid a Tottenham Hotspur tak spravili napriek hrozbe vylúčenia z medzinárodných súťaží pre kluby aj ich hráčov. Prvým predsedom ESL bude prezident Realu Madrid Florentino Perez.