Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Superligu odmietajú aj fanúšikovia Arsenalu, Manchestru United a Spurs

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Servítku pred ústa si nedali ani fanúšikovia Arsenalu. "Dohoda klubu pripojiť sa je smrťou Arsenalu ako športovej inštitúcie," napísal na sociálnej sieti tábor "gunners".

Londýn 19. apríla (TASR) - Fanúšikovia šiestich anglických futbalových klubov, zakladajúcich členov novej európskej Superligy, sa ostro vyhradili voči novému projektu. K odmietnutiu priaznivcov FC Liverpool a Chelsea Londýn sa pridali aj skupiny podporujúce Arsenal Londýn, Manchester United či Tottenham Hotspur.

"Ako zástupcovia fanúšikov sme zhrození a úplne sa staviame proti tomuto rozhodnutiu. Majitelia Liverpoolu z Fenway Sports Group pri ich neúnavnom a chamtivom naháňaní peňazí ignorovali fanúšikov. Futbal je náš, nie ich. Náš futbalový klub je náš, nie ich," uviedli predstavitelia fanúšikovskej skupiny Liverpoolu Spirit of Shankly (Shanklyho duch). "Hovorí sa: 'očakávajte neočakávané', no dnes Spoločnosť priaznivcov Chelsea, naši členovia a priaznivci futbalu na celom svete zažili najvyššiu zradu," uviedli na sociálnych sieťach fanúšikovia Chelsea.

Servítku pred ústa si nedali ani fanúšikovia Arsenalu. "Dohoda klubu pripojiť sa je smrťou Arsenalu ako športovej inštitúcie," napísal na sociálnej sieti tábor "gunners".

Priaznivci "červených diablov" označili plán za urážku odkazu hráčov, ktorí tragicky zahynuli pri leteckej nehode v Mníchove v roku 1958: "Superliga založená na uzavretom obchode bohatých klubov popiera všetko, čo by mal futbal robiť. Predloženie tohto návrhu bez akejkoľvek konzultácie s fanúšikmi v čase globálnej pandémie, keď by mali ľudia ťahať za jeden koniec povrazu je ešte navŕšením tejto urážky. Keď nás Sir Matt Busby v päťdesiatych rokoch priviedol do európskeho pohára, zrodil sa moderný Manchester United na tragédii a triumfe, ktoré nasledovali. Uvažovať o tom, že odídeme z tejto súťaže, by bolo zradou všetkého, za čím tento klub kedy stál. Žiadame všetkých, ktorí sa podieľajú na tomto návrhu, vrátane Manchestru United, aby od tohto návrhu okamžite odstúpili."

Skupina fanúšikov Spurs vydala stanovisko, v ktorom píše, že "Superliga je založená na koncepcii poháňanej chamtivosťou a vlastným záujmom na úkor skutočných hodnôt hry, ktorá je fanúšikom tak drahá". Informovala agentúra DPA.