Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Lockout skončil, Doneck však získal Robitailla

Koniec výluky v NHL pocíti aj Doneck, do zámoria sa musí vrátiť až trojica hráčov - Ruslan Fedotenko, Alexej Ponikarovskij a Anton Babčuk.

Doneck 7. januára (TASR) - Ďalšie dôležité víťazstvo na ceste do play off získal ukrajinský nováčik KHL Donbass Doneck. Výhra 4:1 v Rige ho stále drží na postupovej ôsmej priečke s 55 bodmi, jeho menšou nevýhodou oproti dvom 53-bodovým prenasledovateľom Novgorodu a Minsku je to, že má na konte o jedno stretnutie viac.

"Toto víťazstvo bolo pre nás veľmi cenné," citoval klubový web slovenského trénera Júliusa Šuplera po výhre v Rige. "Chlapci bojovali a dodržali naše taktické zámery. Dinamo je nepríjemný súper na svojom ľade. Jeho hráči mali veľa gólových príležitostí, no výborne nám zachytal Ján Laco. Teší ma, že chlapci dali viac ako jeden gól a zápas doviedli do úspešného konca."

Koniec výluky v NHL pocíti aj Doneck, do zámoria sa musí vrátiť až trojica hráčov - Ruslan Fedotenko, Alexej Ponikarovskij a Anton Babčuk. "Čakali sme, že lockout sa môže skončiť, aj preto sme sa posilnili o Robitailla. A myslím si, že mužstvo sa ešte posilní. Tým viac, že aj bez Babčuka máme štyroch zranených hráčov. Všetci traja hráči z NHL, ktorí nás počas výluky posilnili, nám pomáhali nielen svojím umením, ale aj osobným príkladom."