Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Šuplera tešia ďalšie tri dôležité body, ale trápia zlé prvé tretiny

Július Šupler Foto: TASR

Tím Donbassu Doneck vyhral nad nad Jugrou Chanty-Mansijk 4:2.

Doneck 20. decembra (TASR) - Ďalšie dôležité víťazstvo na ceste do play off zaznamenali v KHL hokejisti ukrajinského Donbassu Doneck. Domáca výhra 4:2 nad Jugrou Chanty-Mansijk ich posunula v tabuľke Západnej konferencie so 49 bodmi na 6. miesto.

Úspech sa však nerodil ľahko, Donbass dvakrát prehrával (0:1, 1:2) a až zlepšeným výkonom sa mu podarilo otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci súboj. Potvrdil to aj tréner Július Šupler, ktorý sa pre klubový web vyjadril, že jeho mužstvo začalo produkovať svoj hokej až na začiatku druhej tretiny.

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo získať tri body," zdôraznil slovenský kormidelník a pokračoval: "Bolo to ťažké stretnutie a prvá tretina sa pre nás nevyvíjala dobre. Mužstvo však ukázalo charakter, vďaka čomu odohralo dobre druhú polovicu stretnutia. Veľmi dobre zahrali mladí hráči, ktorí majú perspektívu a ukázali, že môžeme s nimi rátať."

V tom, že znova jeho mužstvo inkasovalo ako prvé, vraj žiadna taktika nie. "Hľadáme cestu, ako hrať prvé tretiny lepšie. Pripravujeme hráčov na to, že treba zabrať a skórovať od začiatku, ale začína sa u nás neželená tradícia. Ale práve takéto víťazstva sa cenia. Sú však aj iné mužstvá s obrovskými skúsenosťami v KHL, že im prvé tretiny nevychádzajú. Máme na čom pracovať."