Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

A. Lamošová bodovala na Majstrovstvách Slovenska v športovom aerobiku

Na snímke vľavo Anita Lamošová. Foto: FOTO TASR - Pavol Zachar

Anita Lamošová tak bude Slovensko reprezentovať na majstrovstvách Európy.

Šurany 11. apríla (TASR) - V Mestskej športovej hale v Šuranoch v okrese Nové Zámky sa cez uplynulý víkend konal za účasti 17 krajín 18. ročník otvorených Majstrovstiev Slovenska v športovom aerobiku Slovak Aerobic Open. Zorganizovala ho Slovenská gymnastická federácia v spolupráci s klubom Fitness-aerobik Fanatik Bánov.

V kategórii senioriek zvíťazila najlepšia slovenská pretekárka v športovom aerobiku Anita Lamošová, ktorá bude Slovensko reprezentovať na majstrovstvách Európy. "Tohtoročný Slovak Aerobic Open potvrdil, že gymnastika na Slovensku napreduje. Slovenských pretekárok v športovom aerobiku pribúda. Tento rok súťažilo oveľa viac našich pretekárok ako v predošlých ročníkoch. S pribúdajúcim počtom našich športovkýň napreduje aj úroveň ich predvedených výkonov. Dôkazom toho je aj úspech našej najlepšej pretekárky v športovom aerobiku Anity Lamošovej, ktorej sa podarilo obhájiť minuloročný titul medzinárodnej majsterky Slovenska a týmto výkonom splniť aj nominačné kritériá na Majstrovstvá Európy v Taliansku," vyjadrila sa Monika Šišková zo Slovenskej gymnastickej federácie.

Podujatie je zaradené aj do kalendára Medzinárodnej gymnastickej federácie a má vysoký kredit doma i v zahraničí. Slovak Aerobic Open ocenil víťazov v štyroch vekových a šiestich súťažných kategóriách - ženy jednotlivkyne, muži jednotlivci, skupiny, dvojice, step aerobik a trojice.