Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Švajčiarsky bežec na lyžiach Cologna po sezóne ukončí kariéru

Na snímke Dario Cologna, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Na februárových ZOH v Pekingu bude mať tie najvyššie ambície.

Bern 3. novembra (TASR) - Švajčiarsky bežec na lyžiach Dario Cologna po sezóne ukončí kariéru. Štvornásobný olympijský víťaz, ktorý sa chystá na svoje štvrté ZOH, informoval o svojom rozhodnutí v stanovisku zverejnenom na webe Švajčiarskeho lyžiarskeho zväzu.

"Chcel som svoje rozhodnutie zverejniť ešte pred štartom ročníka, aby som mal čistú myseľ a mohol sa stopercentne koncentrovať na dosiahnutie mojich športových cieľov," vysvetlil 35-ročný Cologna. Na februárových ZOH v Pekingu bude mať tie najvyššie ambície: "Na mojich štvrtých zimných olympijských hrách budem chcieť opäť útočiť na najvyššie priečky."

Cologna je celkový víťaz Svetového pohára z rokov 2009, 2011, 2012 a 2015. Štyrikrát vyhral Tour de Ski, naposledy v roku 2018. Na ZOH 2010 vo Vancouveri a 2018 v Pjongčangu triumfoval na 15 km voľne, v Soči 2014 pridal zlato na 15 km klasicky a v skiatlone. V ňom je aj majstrom sveta z roku 2013. Nová sezóna SP v behu na lyžiach odštartuje 27./28. novembra vo fínskej Ruke. Informáciu priniesla agentúra dpa.