Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Švajčiarsky brankár Sommer sa zranil v dueli Nemeckého pohára

Brankár Mönchengladbachu Yann Sommer (vľavo) a hráč Bayernu Yann Sommer bojujú o loptu loptu počas zápasu 4. kola nemeckej Bundesligy Bayern Mníchov - Borussia Mönchengladbach v Mníchove v sobotu 27. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný Sommer už v úvode po jednej z akcií domácich zle dostúpil a hoci so zraneným členkom skúsil hrať ďalej, napokon ho v 13. minúte v bránke nahradil o rok starší Tobias Sippel.

Darmstadt 19. októbra (TASR) - Brankár švajčiarskej futbalovej reprezentácie Yann Sommer utrpel niečo viac ako mesiac pred štartom MS v Katare zranenie členka. Stalo sa tak v utorňajšom dueli 2. kola Nemeckého pohára, v ktorom jeho Borussia Mönchengladbach vypadla po prehre na ihrisku druholigového Darmstadtu 1:2.

Tridsaťtriročný Sommer už v úvode po jednej z akcií domácich zle dostúpil a hoci so zraneným členkom skúsil hrať ďalej, napokon ho v 13. minúte v bránke nahradil o rok starší Tobias Sippel. Sommer má vo švajčiarskom národnom tíme na konte 76 štartov. Prvý zápas v základnej G-skupine MS odohrajú Švajčiari 24. novembra proti Kamerunu, ďalšími ich súpermi budú Brazília a Srbsko. Informovala agentúra AP.