Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Švajčiarsky lyžiar Odermatt na čele po 1. kole obrovského slalomu

Na archívnej snímke švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Odermatt už ako istý víťaz celkového poradia SP i držiteľ malého glóbusu za hodnotenie tejto disciplíny vyštartoval s číslom 1.

Courchevel/Meribel 19. marca (TASR) - Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt viedol po 1. kole sobotného obrovského slalomu na finálovom podujatí Svetového pohára. Vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel mal náskok 20 stotín sekundy pred Nórom Lucasom Braathenom, na treťom mieste priebežne figuroval ďalší Švajčiar Justin Murisier s odstupom 0,50 s.

Dvadsaťštyriročný Odermatt už ako istý víťaz celkového poradia SP i držiteľ malého glóbusu za hodnotenie tejto disciplíny vyštartoval s číslom 1. Nepredviedol bezchybnú jazdu, keď sa zaváhaní dopustil na prvom zlome aj v záverečnej strmine, dravou jazdou však nastavil čas, ktorý už neprekonal nikto zo súperov. Elitnú žrebovanú sedmičku uzavrel Nór Henrik Kristoffersen. Víťaz oboch predchádzajúcich "obrákov" z Kranjskej Gory začal aktívne a mohol bojovať o najrýchlejšiu jazdu, no v prechode do strminy sa pošmykol na vnútornej lyži a vypadol.