Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Švajčiarsky šprintér Wilson dostal za doping štvorročný dištanc

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bronzový medailista z ME 2018 na dvojstovke mal na hrách v Tokiu štartovať v behu na 100 i 200 metrov.

Bern 28. júna (TASR) - Švajčiarsky šprintér Alex Wilson dostal štvorročný zákaz činnosti za doping. Antidopingová komisia tamojšieho olympijského výboru prišla k záveru, že anabolický steroid sa do jeho tela dostal úmyselne.

Wilsonova kauza odštartovala v apríli minulého roka, keď ho dočasne suspendovali po pozitívnom teste na zakázaný steroid trenbolon. Atlét sa obhajoval, že látka sa do jeho tela dostala po konzumácii kontaminovaného mäsa v USA. Disciplinárka Švajčiarskeho olympijského výboru ho preto pred OH v Tokiu omilostila, proti tomu však mala námietky Svetová atletika (WA) a v tejto veci sa obrátila na CAS. Arbitrážny súd potom zamietol účasť Wilsona v Tokiu a potvrdil jeho suspendáciu až do vyriešenia prípadu. Tridsaťjedenročný Wilson teraz dostal dištanc do apríla 2025, proti verdiktu sa môže odvolať na CAS.

Bronzový medailista z ME 2018 na dvojstovke mal na hrách v Tokiu štartovať v behu na 100 i 200 metrov. Krátko pred štartom OH vylepšil v Atlante európsky rekord v behu na 100 metrov na 9,84 s, no WA ho napokon neratifikovala pre pochybnosti o časomere na mítingu.