Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Švédom pomôžu na MS brankár Ullmark a obranca Pettersson

Na snímke švédsky brankár Bostonu Linus Ullmark chytá puk v zápase hokejovej NHL Washington Capitals - Boston Bruins (4:2) v noci na 11. apríla 2022. Foto: TASR/AP

O dva roky mladší Pettersson odohral päť sezón v NHL, všetky v drese Penguins.

Tampere 19. mája (TASR) - Švédska hokejová reprezentácia môže na MS počítať s ďalšími dvoma hráčmi z NHL. Tím posilnia brankár Bostonu Linus Ullmark a obranca Marcus Pettersson z Pittsburghu, ktorí priletia do Fínska po vypadnutí ich tímov v 1. kole play off.

Dvadsaťosemročný Ullmark má za sebou sedem sezón v NHL a prvú v drese Bruins. V základnej časti sa o bránkovisko delil s Jeremym Swaymanom, odchytal 41 stretnutí, v ktorých dosiahol priemer 2,45 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 91,7 percenta. V play off dostal šancu iba v dvoch dueloch. Ullmark bol už súčasťou tímu "troch koruniek" na MS 2014, ale neodchytal ani jeden zápas. Jeho príchod znamená, že Oskar Dansk, ktorý sa doposiaľ pripravoval so švédskym tímom ako tretí brankár, sa na súpisku nedostane a opustí mužstvo.

O dva roky mladší Pettersson odohral päť sezón v NHL, všetky v drese Penguins. V tomto ročníku absolvoval 72 zápasov v základnej časti s bilanciou dva góly a 17 asistencií, v play off získal dve asistencie v siedmich vystúpeniach. Predstaví sa na svojom druhom svetovom šampionáte po účasti na MS 2019.

Švédom po zapísaní týchto dvoch hráčov zostane na šampionátovej súpiske už iba jedno voľné miesto, ktoré necháva pre Williama Nylandera. Vedenie reprezentácie je s útočníkom Toronta v kontakte a pracuje na jeho príchode, uvádza oficiálny web MS.