Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Švédsko a Fínsko získali posily z NHL na terajšie majstrovstvá sveta

Na archívnej snímke zo 17. mája 2022 hráči Švédska, zľava Max Friberg, Henrik Tommernes, Oskar Lang, Anton Lindholm a Anton Bengtsson oslavujú šiesty gól v zápase B- skupiny 85. MS v ľadovom hokeji Veľká Británia - Švédsko vo fínskom Tampere. Foto: TASR/AP

Švédi majú na súpiske voľné ešte dve miesta pre korčuliarov, ich stredajší súper (19.20 SELČ) ju príchodom Lindella skompletizoval.

Tampere 18. mája (TASR) - Hokejistov Švédska a Fínska posilnia na prebiehajúcich majstrovstvách sveta ďalší hráči z NHL. Útočníci Carl Grundström a Jacob Peterson sa už pripojili k švédskemu tímu a k domácim Fínom sa pridá obranca Esa Lindell. Informovala o tom Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na svojej oficiálnej stránke.

Grundström má za sebou štvrtú sezónu v Los Angeles, ktoré vypadlo v prvom kole play off NHL s Edmontonom 3:4 na zápasy. V 54 stretnutiach základnej časti nazbieral 24-ročný hráč 15 bodov (9+6) a vo vyraďovacej fáze pridal tri presné zásahy. Turnaj vo Fínsku je jeho reprezentačná premiéra. Peterson prišiel po absolvovaní nováčikovskej sezóny v drese Dallasu, v ktorom si pripísal 17 bodov (12+5). V drese "Troch koruniek" si takisto odbije premiéru.

K "Suomi" sa zase pridá jeho klubový spoluhráč Lindell. Ten dosiahol 25 kanadských bodov (4+21) a v play off pridal proti Calgary (3:4 na zápasy) dve asistencie. Švédi majú na súpiske voľné ešte dve miesta pre korčuliarov, ich stredajší súper (19.20 SELČ) ju príchodom Lindella skompletizoval.