Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Svetové hry:Baránkovú čaká v eliminácii Jangasová, Dubský je zatiaľ 8.

Na snímke vľavo slovenská reprezentantka v lukostreľbe Denisa Baránková a v pozadí tréner Vladimír Hurban. Foto: TASR - Martin Baumann

Baránková dosiahla vo dvoch kvalifikačných kolách 161 a 162 bodov a s výsledným súčtom 323 bodov obsadila 10. priečku.

Birmingham 11. júla (TASR) - Slovenskí športovci sa v nedeľu na Svetových hrách v americkom Birminghame predstavili v kvalifikačných pretekoch vo dvoch športoch. Parašutista Roman Dubský je po dvoch dňoch na 8. mieste, Denisa Baránková dosiahla v terénnej lukostreľbe 10. miesto.

Dubský najskôr dopadol do vzdialenosti 122,64 metra, pred zotmením stihli parašutisti ešte disciplínu freestyle, v ktorej slovenský zástupca dostal dvanástu najvyššiu známku 73,200 bodu. V celkovom poradí mu po dvoch dňoch patrí 8. priečka. "Nepozerám sa na priebežné výsledky. Zaujíma ma iba konečný výsledok, keďže súťažný výsledok sa počíta až po poslednej disciplíne a aj tá ho ešte môže výrazne ovplyvniť," povedal Dubský pre portál olympic.sk.

Baránková dosiahla vo dvoch kvalifikačných kolách 161 a 162 bodov a s výsledným súčtom 323 bodov obsadila 10. priečku. V prvom kole eliminácie sa v pondelok o 16.30 h stretne so Švédkou Erikou Jangnasovou.

Smolu mal v nedeľu na tréningu kajakár Martin Nemček. Pre zranenie nebude môcť štartovať v pondelok v krátkom maratóne K1.