Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Svetové médiá kritizujú prvý deň MS: Hrať bez talentu je nemožné

Na snímke osvetlená veľka replika víťaznej trofeje pred úvodným zápasom A-skupiny Majstrovstiev sveta vo futbale 2022 Katar - Ekvádor v katarskom Al Chore 20. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Otvárací zápas sledovalo podľa oficiálnych zdrojov na štadióne Al Bayt 67.000 divákov. Počas druhého polčasu však veľké množstvo z nich odišlo.

Dauha 21. novembra (TASR) - Svetové médiá po úvodnom zápase futbalových MS 2022 medzi domácim Katarom a Ekvádorom nešetria kritikou. Najväčší škandál sa podľa nich odohral na otváracom ceremoniáli, ktorý šejk Tamim bin Hamad al Thani sledoval z VIP priestorov takmer bez prítomnosti žien.

Médiá podrobili kritike aj výkon Kataru, ktorý prehral 0:2. "Katar síce mohol použiť peniaze na výstavbu klimatizovanej arény, to však nezaručí katarskému národnému tímu dobrú hru. Hrať na takomto podujatí je bez talentu nemožné," píše španielsky denník Marca.

Otvárací zápas sledovalo podľa oficiálnych zdrojov na štadióne Al Bayt 67.000 divákov. Počas druhého polčasu však veľké množstvo z nich odišlo. "Keď hlásateľ na štadióne hrdo povedal, že je prítomných 67.000 divákov, mnohí už dávno odišli," napísal taliansky denník La Repubblica.

Najostrejšie kritizoval prvý deň a otvárací ceremoniál futbalového šampionátu britský denník Telegraph: "Hostitelia ponúkli ukážku jedinečného stretu medzi skorumpovanou, peniazmi posadnutou organizáciou a režimom so stredovekým prístupom k občianskym právam a bezpečnosti práce."