Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Svetové médiá reagujú na úspech slovenských hokejistov

zľava Tomáš Kopecký, Michal Handzuš, Branko Radivojevič a Michal Sersen sa radujú po prvom góle proti Kanaďanom z hokejky Kopeckého. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pozrite si ohlasy svetových médií po štvrťfinále Kanada - Slovensko 3:4.

Bratislava 17. mája (TASR) - Svetové médiá reagujú na úspech našich chlapcov na svetovom šampionáte. Slovenskí hokejisti sa po výhre s Kanadou prebojovali do semifinále.

tsn.ca, Kanada: "Skorý odchod. Slovensko vyradilo Kanadu na svetovom šampionáte. Handzuš tečoval strelu 2:32 min pred koncom a Slováci si zaknihovali štvrťfinálový triumf 4:3 na MS. Gól padol iba 5 sekúnd po tom, ako dostal Ryan Getzlaf päťminútový trest za faul kolenom na Juraja Mikúša."

oficiálna stránka MS - iihf.com: "Gól Michala Handzuša posunul Slovákov do semifinále. Rozhodujúca strela prišla počas presilovky po nezmyselnom faule kolenom kanadského kapitána Ryana Getzlafa na Juraja Mikúša, ktorému museli pomáhať z ľadu."

idnes.cz, Česko: "Hokejisti Slovenska prežívajú slastné chvíle. Vo štvrťfinále majstrovstiev sveta šokovali zverenci českého trénera Vladimíra Vůjteka veľkého favorita a vyradili ho z turnaja. Bol to dramatický súboj so senzačným koncom."

sport-express.ru, Rusko:"Kanaďania vyleteli vo štvrťfinále. Antihrdinom duelu sa stal kanadský kapitán Getzlaf. Po jeho faule stačili Slovákom štyri sekundy na to, aby využili číselnú prevahu."

gazeta.ru, Rusko: "Slovensko prvým semifinalistom turnaja, keď nečakane zdolalo Kanadu. Zverenci trénera Vůjteka strelili dva góly v priebehu jedenástich minút a síce potom dovolili súperom ísť dopredu, nakoniec však vydreli víťazstvo."

agentúra DPA, Nemecko: "Olympijskí víťazi senzačne vyradení vo štvrťfinále MS. Tím prešpikovaný profíkmi z NHL podľahol aj napriek dlhotrvajúcej prevahe Slovensku 3:4. Rozhodujúcu strelu pre svetových šampiónov z roku 2002 zabezpečil Michal Handzuš dva a pol minúty pred sirénou. Slováci, ktorí vlani na domácich MS hlboko sklamali, sa v semifinále stretnú so Švédmi alebo Čechmi."

Neue Zürcher Zeitung, Švajčiarsko: "Kanaďania opäť vypadli veľmi skoro. Po úplne zbytočnom faule kapitána Getzlafa strelil víťazný gól Michal Handzuš, jeden z iba štyroch slovenských hráčov z NHL, a prvá poriadna senzácia turnaja bola na svete."

Nemzeti Sport, Maďarsko: "Slovensko vyhodilo Kanadu z MS. Vo skvelom, dramatickom stretnutí plnom zvratov vyhrali Slováci 4:3 a "javorové listy" musia ďalej čakať na zopakovanie zlatého úspechu z roku 2007."