Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Svetový šampionát v Cortine možno presunú až na marec 2022

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR - Martin Baumann

Z dôvodu pandémie koronavírusu sa nemôžu MS uskutočniť v pôvodne plánovanom dátume 7.-21. februára 2021, podľa všetkého sa teda budú konať až po ZOH 2022 v Pekingu.

Cortina 25. mája (TASR) - Majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní v Cortine d'Ampezzo by sa mali predbežne konať v marci 2022. Návrh nového termínu šampionátu mal v pondelok prezident Talianskeho lyžiarskeho zväzu Flavio Roda predostrieť predstaviteľom Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Z dôvodu pandémie koronavírusu sa nemôžu MS uskutočniť v pôvodne plánovanom dátume 7.-21. februára 2021, podľa všetkého sa teda budú konať až po ZOH 2022 v Pekingu. "Je to bolestné rozhodnutie, ale dáva zmysel. Ak by v októbri alebo novembri tohto roka naďalej pretrvávali problémy s koronavírusom, z hľadiska bezpečnosti všetkých účastníkov by bolo nemožné usporiadať šampionát už o niekoľko mesiacov neskôr," citovala agentúra SID šéfa Talianskeho olympijského výboru (CONI) Giovanniho Malaga.

Po bezprecedentnej trojročnej prestávke by tak v prípade preloženia MS mala v Cortine obhajovať titul majsterky sveta v obrovskom slalome slovenská lyžiarka Petra Vlhová.