Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Svetový šampionát v Katare otvoril aj Morgan Freeman

Na snímke vľavo americký herec Morgan Freeman počas otváracieho ceremoniálu pred zápasom A-skupiny Majstrovstiev sveta vo futbale 2022 Katar - Ekvádor v katarskom Al Chore 20. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Fanúšikom z celého sveta sa na záver ceremoniálu prihovoril katarský emir Tamím bin Hamad Ál Thání.

Al Chor 20. novembra (TASR) - Futbalové majstrovstvá sveta v Katare v nedeľu odštartovali otváracím ceremoniálom v meste Al Chor. Na druhom najväčšom štadióne šampionátu Al Bayt sa predstavilo množstvo umelcov vrátane amerického herca Morgana Freemana, kórejského speváka Jung Kooka či maskotov predchádzajúcich MS.

Fanúšikom z celého sveta sa na záver ceremoniálu prihovoril katarský emir Tamím bin Hamad Ál Thání. "Konečne prišiel deň, na ktorý sme všetci čakali. Stretnú sa tu ľudia rôznych vierovyznaní a názorov. Práve táto rôznorodosť nás spája," citovala ho agentúra DPA. "Videl som v tom trochu pokrytectva. Hovoril o rozmanitosti, inklúzii a tolerancii, no Katarčania v skutočnosti nežijú. Bolo to prázdne a lacné vyhlásenie," reagoval Wenzel Michalski, nemecký riaditeľ spoločnosti Human Rights Watch pre ochranu ľudských práv.