Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Swiateková absolvuje pred turnajom v Miami vyšetrenia pre zranenie

Na archívnej snímke poľská tenistka Iga Swiateková. Foto: TASR/AP

Dvadsaťjedenročná Poľka zvíťazila minulý rok v Indian Wells aj v Miami.

Los Angeles 18. marca (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková si nie je istá, či bude po zranení rebier fit na obhajobu titulu na turnaji v Miami. Svetovú jednotku pribrzdilo zranenie počas semifinálového zápasu v americkom Indian Wells proti Kazaške Jelene Rybakinovou, s ktorou prehrala 2:6, 2:6.

"Mám pocit, že to stretnutie bolo o mojich chybách. Necítim sa stopercentne ani po fyzickej stránke. Mám trochu nepríjemné pocity v rebrách a poradíme sa s lekárskym tímom. Musím absolvovať vyšetrenia a uvidíme, ako na tom budem," uviedla Swiateková, ktorá odpovedala aj na otázku, či zranenie môže zabrániť jej účasti v Miami: "Nie, zatiaľ sa pripravujem na turnaj, ale uvidíme, čo ukážu nasledujúce dni. Zatiaľ neviem."

Dvadsaťjedenročná Poľka zvíťazila minulý rok v Indian Wells aj v Miami. "S mnohými zraneniami som ešte nehrala. Je to pre mňa nová situácia. Jediný turnaj, ktorý si pamätám, že som nebola fit, je Roland Garros v 2019. Vtedy som bola dosť mladá," skonštatovala Swiateková po stretnutí s wimbledonskou šampiónkou.