Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Swiateková sa zaplietla do vlastnej taktiky, robila veľa chýb

Na archívnej snímke poľská tenistka Iga Swiateková v Paríži v stredu 1. júna 2022. Foto: TASR/AP

Napokon prehrala 4:6 a 2:6.

Wimbledon 3. júla (TASR) - Poľske Ige Swiatekovej sa postupom do 3. kola Wimbledonu podarilo vyrovnať rekordný zápis Martiny Hingisovej z roku 1997. Obe tenistky zvíťazili 37-krát za sebou, Swiateková mohla v sobotu túto rekordnú sériu predĺžiť. Na trávnatých kurtoch All England Clubu však podľahla Alize Cornetovej z Francúzska. Priznala, že sa až príliš zaplietla do vlastnej taktiky.

Dvadsaťjedenročná Poľka nemala v sobotu svoj deň, robila príliš veľa chýb. Napokon prehrala 4:6 a 2:6. "Viem, že som nehrala dobrý tenis. Bola som dosť zmätená zo svojej taktiky, príliš som sa do nej zaplietla," povedala Swiateková po zápase. Vo Wimbledone sa jej celkovo nedarí, nikdy na tomto turnaji neprešla cez štvrté kolo. "Určite to pre mňa nebol dobrý výkon," dodala.

Zápas trval hodinu a 33 minút, Cornetová po ňom žiarila spokojnosťou. "Tento druh zápasu je to, pre čo žijem, je to niečo, prečo trénujem každý deň. Naozaj ma to poháňa. Vedela som, že to dokážem. Nejako som tomu verila," povedala Cornetová.

Francúzska tenistka vedela o tom, že Swiateková môže prekonať Hingisovú, ale hneď od začiatku zápasu sa zdalo, že to nebude ideálny deň pre favoritku. "Nevedela som, čo mám robiť," povedala Swiateková.
Na archívnej snímke francúzska tenistka Alize Cornetová v Londýne 2. júla 2022.
Foto: TASR/AP

V chladnom a veternom popoludní Poľka rýchlo prehrávala 0:3 a z prvých 14 bodov pre Cornetovú bolo deväť vďaka nevynúteným chybám z rakety 21-ročnej Poľky. Do konca zápasu urobila Swiateková 33 nevynútených chýb, o 26 viac ako Cornetová. Francúzska sa do 4. kola na britskom grandslame prebojovala jediný raz. V roku 2014 vyradila vo dvojhre Serenu Williamsovú. "Momentálne nemám slov. Pripomína mi to zápas, keď som zdolala Serenu na rovnakom kurte, presne pred ôsmimi rokmi. Tento kurt je pre mňa talizmanom pre šťastie," povedala Cornetová.

Tridsaťdvaročná Francúzska bude v ďalšom kole čeliť nenasadenej Ajle Tomljanovičovej z Austrálie. "Som ako dobré víno. Dobré víno zreje vždy dlhšie," dodala na záver povedal Cornetová.