Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sýkora mohol debut na MS okoreniť gólom: Mal som radšej strieľať

Na snímke v popredí Adam Sýkora (Slovensko) a v pozadí Thomas Chabot (Kanada) v zápase základnej A - skupiny Slovensko - Kanada na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v pondelok 16. mája 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Treba sa poučiť a uvidíme, ako to pôjde ďalej, povedal po zápase sedemnásťročný útočník.

Helsinki 16. mája (TASR) - Sedemnásťročný Adam Sýkora má za sebou debut na MS. Talentovaný slovenský hokejista dostal dôveru pred tretím zápasom Slovákov na MS a rovno proti jednému z favoritov šampionátu. Zverenci Craiga Ramsaya prehrali s Kanadou 1:5, no so svojim individuálnym výkonom bol Sýkora spokojný.

Mladého útočníka dopísal realizačný tím na súpisku len ráno pred zápasom, nastúpil vo štvrtej formácii so Samuelom Takáčom a Alexom Tamášim. "Spoluhráči mi pomohli. Nikdy som proti Kanade doteraz nehral, veľmi som si to užil. Snažil som sa robiť čo viem a verím, že sa mi to podarilo."

Kanaďania prevalcovali Slovákov v tretej tretine, dovtedy sa hral v Helsinkách hokej, ktorý dával zverencom Craiga Ramsayho nádej. "Prvé dve tretiny sme boli vyrovnaným tímom ak nie niekedy lepším. Škoda, že nám nepadli šance, ktoré sme si vypracovali. Mohol to byť úplne iný zápas," povzdychol si Sýkora.

Slovenskí fanúšikovia vyprevádzali z ľadu slovenských hokejistov potleskom aj po prehre 1:5 v zápase základnej A - skupiny Slovensko - Kanada na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v pondelok 16. mája 2022.
Foto: TASR - Martin Baumann



Tesne pred koncom mohol tento mladík okoreniť svoj debut gólom, ale zblízka neprekonal Thompsona. "Mal som strieľať, to mi ide lepšie ako miešať puk. Ale treba sa poučiť a uvidíme, ako to pôjde ďalej."

Sýkoru škrel po zápase výsledok, označil ho ako krutý: "Nedá sa však nič robiť. Treba sa pripraviť na ďalší zápas. Mohli sme dať nejaký náhodný gól, ale to sa nám nepodarilo. Verím, že nám zostali sily. Máme teraz deň voľna. Verím, že Švajčiarov v stredu zdoláme a budeme mať šancu na štvrťfinále."



/vyslaný redaktor TASR/