Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

Moravcovú potešil splnený B-limit, Londýn však nevidí ružovo

Foto: TASR/AP

Moravcová vyslovila s celkovým vystúpením v Debrecíne spokojnosť.

Debrecín 26. mája (TASR) - Slovenskú plavkyňu Martinu Moravcovú potešilo, že na ME v dlhom bazéne v Debrecíne sa jej podarilo splniť olympijský B-limit na 50 m v.sp. So štartom na londýnskej olympiáde, ktorá by bola jej rekordnou šiestou v kariére, to však nevidí príliš ružovo.

"Som rada, že sa mi na ME podarilo splniť stanovený cieľ a zaplávať olympijský B-limit. V krauliarskom šprinte som dosiahla najlepší čas od návratu do súťažného bazéna po materskej prestávke. Londýn však nevidím príliš optimisticky. Na olympiádu by bolo treba zaplávať lepší čas ako 25,95 a výraznejšie sa priblížiť k olympijskému A-limitu. Žiadne stotinky už skresávať nebudem, keďže po ME až do skončenia kvalifikačného procesu už neabsolvujem žiadne preteky. Nemá význam štartovať na nejakých "puťákoch" a robiť si nádeje, že sa výrazne zlepším. Aj tento šampionát potvrdil, že najlepšie časy dokážem zaplávať na vrcholných podujatiach," povedala pre TASR dvojnásobná strieborná olympijská medailistka z OH 2000 v Sydney.

Moravcová vyslovila s celkovým vystúpením v Debrecíne spokojnosť. "Pred ME som nemala veľké oči, no dopadlo to fajn. Motýľkarsky šprint mi vyšiel dokonca lepšie ako krauliarsky, hoci v príprave som sa mu prakticky vôbec nevenovala, postup do semifinále určite potešil. Pocitovo som sa cítila vo vode oveľa lepšie ako začiatkom mája počas pretekov v USA, plávala som vo väčšej pohode," dodala šesťnásobná najúspešnejšia športovkyňa Slovenska.