Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Solymosyovci získali bronz aj v technických miešaných pároch

Slováci Jozef a Silvia Solymosyovci, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Úlohu favoritov potvrdili domáci Taliani Giorgio Minisini s Lucreciou Ruggierovou, ktorí dostali od rozhodcov známku 89,3679 b.

Rím 15. augusta (TASR) - Slovenskí reprezentanti v synchronizovanom plávaní súrodenci Jozef a Silvia Solymosyovci získali na ME v Ríme bronzovú medailu aj v technických miešaných pároch. Vo finále obsadili vo Foro Italico tretie miesto so ziskom 75,5914 b. Nadviazali tak na sobotňajšie bronzové vystúpenie z finále voľných mixov.

Solymosyovci štartovali v pondelok v konkurencii dvojíc z piatich krajín ako prví v poradí, za sebou nechali tandemy Srbska a Belgicka. Úlohu favoritov potvrdili domáci Taliani Giorgio Minisini s Lucreciou Ruggierovou, ktorí dostali od rozhodcov známku 89,3679 b. Striebro putuje do Španielska zásluhou Emmy Garciovej Garciovej a Paua Ribesa Cullu.

"Bolo to náročné, Belgičania boli silní súperi, ale v záverečnej časti im došli sily. My sme dosiahli náš najvyšší počet bodov v technickej zostave, v porovnaní s MS v Budapešti sme poskočili o 2 body," uviedla mama a zároveň trénerka bronzového dua Ivana Solymosyová pre oficiálnu webovú stránku Slovenskej plaveckej federácie.

Radosť z ďalšieho medailového úspechu neskrýval ani prezident SPF Ivan Šulek: "Som nesmierne šťastný, že napriek našim problémom s bazénmi sme dokázali športovej verejnosti, že aj v takej malej krajine dokážeme robiť skvelé výsledky v plaveckých športoch. U rodiny Solymosyových si vážim druhý bronz o to viac, že sú nesmierne skromní, vytrvalí a milí. Osobne som im fandil od môjho nástupu do funkcie a ich druhý bronz ma pre SPF cenu zlata, ako povedala trénerka a mamina Jožka a Silvie, Ivana."

ME V SYNCHRONIZOVANOM PLÁVANÍ:


finále technických miešaných párov:

1. Giorgio Minisini, Lucrecia Ruggierová (Tal.) 89,3679
2. Emma Garciová Garciová, Pau Ribes Culla (Šp.) 83,7548
3. Jozef a Silvia SOLYMOSYOVCI (SR) 75,5914