Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

SZFB aj SHbÚ pre koronavírus odložili všetky podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Aj Slovenská hokejbalová únia (SHbÚ) odložila na neurčito zápasy najvyššej súťaže, i súťaže mládeže.

Bratislava 9. marca (TASR) - Vedenie Slovenského zväzu florbalu (SZFB) odložilo na neurčito všetky športové podujatia riadené SZFB vrátane duelov play off extraligy mužov a žien. SZFB vydal toto nariadenie vzhľadom na 14-dňový zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí na slovenskom území pre šíriaci sa koronavírus.

"Vedenie Slovenského zväzu florbalu situáciu ohľadom šírenia koronavírusu na Slovensku intenzívne sleduje. Od rána komunikovalo s príslušnými úradmi a monitorovalo medializované informácie z Úradu verejného zdravotníctva SR, ministerstva školstva, jednotlivých regiónov, zo samospráv, ale takisto aj z klubov. Vzniknutá situácia sa stále menila takmer z hodiny na hodinu a od regiónu k regiónu. Počas celého dňa vedenie SZFB zhromažďovalo čo najviac relevantných informácií, aby mohlo zaujať stanovisko k danej situácii. Dôležitým zdrojom informácií mali byť výstupy zo zasadnutia Ústredného krízového štábu SR, ktoré sa konalo dnes do večerných hodín. Krízový štáb nariadil zákaz organizovať všetky športové podujatia od utorka 10. marca 2020 na obdobie 14 dní. Na základe tohto rozhodnutia Slovenský zväz florbalu odkladá na neurčito všetky športové podujatia riadené SZFB. O ďalších krokoch budeme športové kluby i verejnosť informovať," uviedol SZFB v stanovisku, ktoré zverejnilo na svojom webe.

Aj Slovenská hokejbalová únia (SHbÚ) odložila na neurčito zápasy najvyššej súťaže, i súťaže mládeže. Športovo-technická komisia odložila zápasy 19., 20., a 21. kola, ktoré sa mali odohrať v nasledujúcich dvoch víkendoch.

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem, šéf dosluhujúceho vládneho kabinetu Peter Pellegrini na tlačovej konferencii po štábe potvrdil dva nové prípady z Košíc a Martina. Slovenské úrady evidujú aj infikovanú štvorčlennú rodinu v karanténe v rakúskej prihraničnej obci Kittsee. Tá bola v uplynulom období v kontakte predovšetkým s osobami na Slovensku, kde rodičia pracujú a deti navštevujú školské zariadenia.