Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SZĽH otvoril nové multifunkčné ľadové plochy

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan pózuje pred začiatkom volebného Kongresu SZĽH v Bratislave v pondelok 9. mája 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Stavby sú financované zo štátneho rozpočtu, zo zdrojov SZĽH a aj z mestských peňazí a prostriedkov VÚC.

Lipany/Hanušovce nad Topľou 9. decembra (TASR) - Predstavitelia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v piatok slávnostne otvorili multifunkčné ľadové plochy v mestách Lipany a Hanušovce nad Topľou. Ide o druhú a tretiu plochu s rozmermi 40x20 m v rámci rozvojového projektu SZĽH, prvou bola hala v Hriňovej. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Prezident SZĽH Miroslav Šatan si želá, aby podobných plôch bolo čo najviac: "Veľmi sa tešíme, že spoločné úsilie vyvrcholilo otvorením dvoch nových ľadových plôch, na ktorých sa deti môžu venovať hokeju, korčuľovaniu alebo krasokorčuľovaniu. Budeme sa snažiť, aby projekt pokračoval aj v budúcom roku a plochy postupne pribúdali."

Stavby sú financované zo štátneho rozpočtu, zo zdrojov SZĽH a aj z mestských peňazí a prostriedkov VÚC. Súčasťou dodávky k multifunkčným plochám od SZĽH je zdroj chladu umiestnený v samostatnom kontajneri, rolba, kontajner pre garážovanie rolby, osvetlenie multifunkčnej plochy, set hokejových bránok a mantinelov.

V Lipanoch pribudla malá multifunkčná ľadová plocha v blízkosti základnej školy a gymnázia. V Hanušovciach nad Topľou zatiaľ stojí nekrytá ľadová plocha priamo v areáli základnej školy. Mesto však plánuje jej zastrešenie. Zámerom SZĽH je inštalovať multifunkčné plochy pri základných školách v mestách, v ktorých nie je žiadna ľadová plocha. SZĽH chce touto cestou priblížiť ľadové plochy deťom, aby vo svojich korčuliarskych a hokejových začiatkoch nemuseli za ľadom cestovať, čím prirodzene rozširuje hráčsku základňu. Výstavba malých multifunkčných ľadových plôch momentálne prebieha v Tvrdošíne, Hurbanove a Šoporni.