Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

SZĽH potrestal skrat Košarišťana trojzápasovým dištancom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Košarišťan schádzal z ľadu v 37. minúte duelu za stavu 4:2 pre Novozámčanov. Cestou na striedačku sa nechal vyprovokovať domácim útočníkom Robertom Jacksonom a uštedril mu nepríjemnú sekeru.

Bratislava 13. októbra (SZĽH) – Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) potrestala košického brankára Andreja Košarišťana zastavením činnosti na tri zápasy. Dôvodom bol jeho skrat v nedeľňajšom súboji TIPOS Extraligy, v ktorom Košice prehrali v Nových Zámkoch 2:5.

Košarišťan schádzal z ľadu v 37. minúte duelu za stavu 4:2 pre Novozámčanov. Cestou na striedačku sa nechal vyprovokovať domácim útočníkom Robertom Jacksonom a uštedril mu nepríjemnú sekeru. Rozhodcovia mu udelili trest v hre. „Andrejovi Košarišťanovi dala disciplinárka stopku na tri zápasy aj vzhľadom na to, že nešlo o jeho prvé previnenie s podobným charakterom,“ zdôvodnil pre portál hockeyslovakia.sk rozhodnutie disciplinárneho orgánu jeho predseda Rastislav Jakubovič. Dvadsaťosemročný brankár pre trest vynechá najbližšie tri zápasy „oceliarov“ proti Popradu, Spišskej Novej Vsi a Banskej Bystrici.

Disciplinárka sa na štvrtkovom zasadnutí zaoberala aj atakom Adama Lukošika, útočníka bratislavského Slovana, na Zvolenčana Samuela Barcíka zo 46. minúty nedeľňajšieho súboja oboch tímov (10:2). Lukošík dostal za napadnutie hlavy a krku trest v hre. V jeho prípade rozhodla DK SZĽH o jednozápasovom treste, čo znamená, že 20-ročný útočník nenastúpi do piatkového súboja Slovana proti Dukle Trenčín.