Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

SZĽH predĺžil lehotu na prihlasovanie sa klubov do súťaží do 9. júna

Na snímke radosť hráčov Michaloviec po víťazstve nad Bratislavou v šiestom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Dukla INGEMA Michalovce - HC Slovan Bratislava 26. marca 2023 v Michalovciach. Foto: TASR - František Iván

Profesionálne kluby z extraligy a Slovenskej hokejovej ligy sa do súťaží na sezónu 2023/2024 mohli prihlasovať od 15. mája.

Bratislava 31. mája (TASR) - Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokej (SZĽH) predĺžilo lehotu na prihlásenie sa klubov do nového ročníka profesionálnych, amatérskych a mládežníckych súťaží, riadených zväzom. Pôvodná mala vypršať 31. mája.

"Rokovania medzi klubmi extraligy a SZĽH stále prebiehajú. Kluby požiadali zväz o predĺženie lehoty na prihlásenie sa do súťaže do 9. júna 2023," uvádza sa v stanovisku SZĽH. Deväť extraligových klubov združených v organizácii Profesionálna hokejová liga v polovici máji vyhlásilo, že v budúcej sezóne si chcú riadiť vlastnú súťaž. PHL je organizácia, ktorú založili extraligové kluby s cieľom vytvoriť profesionálnu a odbornú štruktúru na riadenie hokejovej súťaže.

Profesionálne kluby z extraligy a Slovenskej hokejovej ligy sa do súťaží na sezónu 2023/2024 mohli prihlasovať od 15. mája.